Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Μάχης του Κλαπάδου στην Δυτική Λέσβο- Ανακοίνωση από την παράταξη «Ξεκινάμε»

 

Σε μία λιτή Τελετή λόγω των γνωστών αναγκαίων περιορισμών, τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων στη σημερινή, της 8ης Δεκέμβρη, επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου.

Παρουσία των Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομου, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο του «Τυρρανιδίου», με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, την Αντιδήμαρχο Ζαχαρούλα Ιαωκείμ και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλλονής Δημήτρη Χαλκιώτη να καταθέτουν στεφάνι στη στήλη των πεσόντων.

Η 8η Δεκέμβρη είναι η ημέρα όπου αποχώρησε οριστικά ο τουρκικός στρατός το 1912 από το νησί και διεκδίκηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι η καθιέρωσή της ως την επίσημη Ημέρα της Απελευθέρωσης του Νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

«Εκείνοι έκαναν το καθήκον τους, χρέος μας να το θυμόμαστε και να φυλάσσουμε αυτό το αγαθό που εκείνοι μας πρόσφεραν με την θυσία τους. Εύχομαι του χρόνου έχοντας βγει οριστικά από την περιπέτεια που βρισκόμαστε, να γιορτάσουμε με τη λαμπρότητα που απαιτεί η περίσταση την Επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου», δήλωσε για την Ημέρα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτική    Παράταξη
         " ΞΕΚΙΝΑΜΕ "
ΔΗΜΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΛΕΣΒΟΥ 

                          

08/12/1912 - 08/12/2020 .

 

Ημέρα γιορτής και μνήμης η σημερινή για τον τόπο μας.

   

Σήμερα τιμούμε την επέτειο της ιστορικής μάχης του Κλαπάδου όπου μετά από αιματηρή μάχη στην περιοχή Τυραννίδι έπεσε και το τελευταίο οχυρό των Τούρκων στο νησί μας και  απελευθερώθηκε όλη η Λέσβος από τον οθωμανικό ζυγό.   

 

Να είμαστε γεροί να γιορτάσουμε  του χρόνου πρώτα Θεός όπως πραγματικά αξίζει αυτή η γιορτή . 

 

 Με την γαλανόλευκη να  κυματίζει περήφανη μέσα στις καρδιές μας και τους  αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για πάντα  στη μνημη μας. Ενωμένοι  θα  βγούμε  νικητές απο κάθε μάχη.

 

Χρόνια πολλά σε όλους !!!

        

        Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ        
              ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
        ΝΙΚΌΛΑΟΣ  ΧΗΡΑΣ