Διαφωνούν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων – Τα τρία σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι (ΒΙΝΤΕΟ)


Μία θυελλώδης συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των σχολείων.

Πλησιάζει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με πιθανή ημερομηνία τις 8 Ιανουαρίου, με τις διαφωνίες ωστόσο να είναι αρκετές όπως εκφράστηκαν και στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. 

Στη θυελλώδη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στην οποία παρέστη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπήρξε διάσταση απόψεων των επιστημόνων, όπως αναφέρει το MEGA. 

«Ναι» στην πρόταση να ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου, είπαν κάποια από τα μέλη της επιτροπής, ενώ άλλοι τήρησαν αποστάσεις εκφράζοντας τις επιφυλάξεις τους.

Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγες οι φωνές για επιστροφή στα θρανία μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 4 Ιανουαρίου μετά από τηλεδιάσκεψη. 

Η συνεδρίαση της επιτροπής διήρκησε ώρες, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Σε τρεις ομάδες έχουν χωριστεί οι ειδικοί, με τους πρώτους να υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δε θα πρέπει να ανοίξουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά.

Η δεύτερη ομάδα υποστηρίζει πως αρχικά θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά και στη συνέχεια, μετά από 15 ημέρες, γυμνάσια και λύκεια, ενώ η τρίτη ομάδα λέει πως θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 8 ή τις 11 του Γενάρη.

Η επιτροπή των ειδικών έχει μπροστά της ένα 48ωρο στο οποίο θα πρέπει να παραδώσει την απόφασή της στο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης, για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Δυτική Αττική, η Φλώρινα και η Κάλυμνος, στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.