Έκλεισαν με άσφαλτο όλα τα ιδιωτικά φρεάτια στην οδό Ζωοδόχου Πηγής


Ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Μυτιλήνης" - Για τις κακοτεχνίες στο έργο της ασφαλτόστρωσης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής

Το έργο της ασφαλτόστρωσες της οδού Ζωοδόχου Πηγής επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη στους παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων στην πολύπαθη αυτή οδό.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ιδιωτικά φρεάτια αποχέτευσης καλύφθηκαν και άρα σχεδόν 20 μέρες μετά την ολοκλήρωση του έργου σφραγίστηκαν με άσφαλτο. Ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΛ πριν λίγα χρόνια ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ πλήρως από μια κακοτεχνία με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης. Κανείς πλέον δεν ξέρει που είναι το φρεάτιο της αποχέτευσης του, ενώ ακόμα και αν αυτό διακρίνεται από κάποια άκρη του. η αποκάλυψη του απαιτεί χρόνο και χρήμα ενώ θα προσθέσει και μεγάλο αριθμό από λακκούβες στο καινούργιο οδόστρωμα.

Η οδός Ζωοδόχου Πηγής όταν κάποτε κατοικείτο είχε πεζοδρόμια. Οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων επέλεξαν με τις καθυστερήσεις τους στη δημιουργία παρακάμψεων του κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα της νότιας παράκαμψης για ψηφοθηρικούς λόγους, να τη μετατρέψουν σε οδό ταχείας κυκλοφορίας και βασική έξοδο της πόλης προς τα περισσότερα χωριά. Οι ιδιοκτησίες απαξιώθηκαν, η γειτονιά ολόκληρη απαξιώθηκε, μεγάλο της μέρος πια ερημοποιήθηκε. Αντί για μέτρα επανακατοίκησης η οδός Ζωοδόχου Πηγής μετατράπηκε σε ένα τεράστιο παρκινγκ αυτοκίνητων, τα δε πεζοδρόμια κόπηκαν για τις ανάγκες αυτής της στάθμευσης και της παράλληλης διέλευσης οχημάτων.

Τώρα έρχεται η κατάργηση στην ουσία των φρεατίων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Κι όμως λύσεις υπήρχαν για να αποφευχθεί η κακοτεχνία και ακόμα υπάρχουν για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του συστήματος σύνδεσης των ιδιοκτησιών με το αποχετευτικό δίκτυο. Επιβλέποντες μηχανικοί στο έργο υπήρχαν και υπάρχουν. Αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες υπήρχαν και υπάρχουν. Όπως και πολιτικές ευθύνες τεράστιες από μέρους της δημοτικής αρχής υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ.

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» καλούν τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της πόλης να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Δημοτική αρχή για την κακοτεχνία και να απαιτήσουν την αποκατάσταση τους άμεσα. Καλούν τη ΔΕΥΑΛ να τοποθετηθεί δημόσια για το συμβάν και τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης.

- Όχι άλλες προχειρότητες, όχι άλλες κακοτεχνίες σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

- Δικαίωμα στη ζωή στις γειτονιές στην πόλη της Μυτιλήνης