7 κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός κρουσμάτων κορονοιου σήμερα στην Λέσβο.

7 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 23 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 1023 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 23 Δεκεμβρίου έχουμε 328 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1621 κρούσματα κορονοιου. 

Αναλυτικά η κατανομή


Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Εξήντα δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 4.402. 937 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 5 εισαγόμενα, και συνολικά 133.365. 495 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 832 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και το 78,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Δεν λέει να κοπάσει ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό. Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων και σταθερός παραμένει ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ. 9 συμπολίτες μας κατάφεραν να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ το τελευταίο 24ώρο.

Δεύτερη μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στη Μ. Βρετανία, πιο επιθετική από την πρώτη, και ίσως αυτή να είναι η αιτία ραγδαίας αύξησης των νοσούντων στη χώρα.

Στο 13034 θα έχουν τη δυνατότητα όσες/όσοι επιθυμούν ραντεβού για εμβολιασμό.

#η_ώρα_του_κορονοϊού