5 νέα κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Μειωμένος αισθητά και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Λέσβο….

5 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 14 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 924 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 14 Δεκεμβρίου έχουμε 229 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1522 κρούσματα κορονοιου. 

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Εξήντα δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 3.687. 639 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 15 εισαγόμενα, και συνολικά 125.173. 558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και το 77,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Μείωση των ημερήσιων νεκρών, κατά 23 σε σχέση με το προηγούμενο 24ώρο. Σταδιακή πτώση των κρουσμάτων και ελαφρώς αύξηση των διασωληνωμένων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων δύο ημερών μαρτυρούν πολύ αισιόδοξη πτώση των κρουσμάτων καθώς και των νεκρών. 

Την ίδια ώρα, βέβαια, που η Γερμανία από την Τετάρτη μπαίνει σε αυστηρότερο lockdown, η Ολλανδία που μετρά πλέον 10.000 κρούσματα την ημέρα και μπαίνει σε αυστηρότερα μέτρα, και το Λονδίνο να κλείνει!

#η_ώρα_του_κορονοϊού