3 κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Για πρώτη φορά μετά από 1 μήνα η Λέσβος καταγράφει τόσα λίγα κρούσματα.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε χωριά του Δήμου Μυτιλήνης και του δήμου δυτικής Λέσβου ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε μόλις 3 κρούσματα κορονοιου.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 21 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 1012 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 21 Δεκεμβρίου έχουμε 317 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1610 κρούσματα κορονοιου. 

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ογδόντα πέντε νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 4.257. 526 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 14 εισαγόμενα, και συνολικά 131.597. 505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και το 77,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Σε αμείωτο ρυθμό καταγράφεται ο αριθμός των ημερήσιων νεκρών. Μείωση των κρουσμάτων και των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι, δέκα λιγότεροι σε σχέση με χθες. Δώδεκα συμπολίτες μας κατάφεραν να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ το τελευταίο 24ώρο.

Μετάλλαξη του ιού εμφανίστηκε, αρχικά, στην Βρετανία, ενώ μέχρι χθες εντοπίστηκαν ανάλογες περιπτώσεις σε Ιταλία, Δανία και Ολλανδία, αλλά και στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική!

#η_ώρα_του_κορονοϊού