Σε διαθεσιμότητα 3 συνοριοφύλακες και αστυνομικός από την Μυτιλήνη λόγω περιστατικού άσκησης βίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Δυστυχώς διάφορα ΜΜΕ ακόμα και ντόπια χωρίς να έχει βγει το πόρισμα, βγάζουν το δικό τους κατηγορώντας τους αστυνομικούς που εδώ και χρόνια μόνοι τους παλεύουν με τους παραβατικους και όχι μόνο παρατυπους μετανάστες από Μόρια, σε Καρά Τεπέ, Παναγιούδα και τα γύρω περίχωρα ενώ καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι και με την αυξημένη εγκληματικότητα στην πόλη της Μυτιλήνης...... Κλοπές, ζημιές, μεθυσμένους, ξυλοδαρμοί, μαχαιριές....κτλ

Για να φτάσουν στα όρια τους και να αντιδράσουν έτσι οι αστυνομικοί, σίγουρα κάτι θα προηγήθηκε πριν, το οποίο δυστυχώς δεν καταγράφεται στο βίντεο, πάρα μόνο η άσκηση βιας από τους αστυνομικούς, αλλά όμως και η αντίσταση που προβάλουν οι παρατυποι μετανάστες κατά των αρχών.... 

Αναλυτικά σύμφωνα με την αστυνομία:

Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από βίντεο, το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και τους απεικονίζει να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθη σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην γνωστή.... ΣΥΡΙΖΑΙΑ εφημερίδα συντακτών χωρίς φυσικά να ξέρουμε τι έχει συμβεί πριν φτάσουν στα όρια τους οι αστυνομικοί: