35 νέα κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ


Συνεχόμενες αυξομειώσεις παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοιου στην Λέσβο, που δεν λέει να σταματήσει η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

35 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 9 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 856 κρούσματα κορονοϊού, ενώ μέσα στις 9 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου έχουμε 160 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1419 κρούσματα κορονοϊού 1454.

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ενενήντα πέντε νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 3.289. 1.677, εκ των οποίων 10 εισαγόμενα, και συνολικά 119.720. 578 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 691 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και το 75,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Δεν λέει να πέσει ο ημερήσιος αριθμός νεκρών. Αύξηση εκ νέου των κρουσμάτων, κατά 300 περίπου από χθες. Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων. Στα θετικά οι έντεκα συμπολίτες μας που εξήλθαν από τις κλίνες ΜΕΘ.

Ένας μήνας και κάτι από την έναρξη της δεύτερης καραντίνας κατά του κορονοϊού, η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα χτυπάει κόκκινο με εκατόμβες νεκρών καθημερινώς. 

#η_ώρα_του_κορονοϊού