Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά του Μανταμάδου- 2 αγνοούμενοι



Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

Ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, 06:00, ανοιχτά της Λέσβου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου, στη θέση "Παλιός", στην παραλία του Μανταμάδου. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από την ανακοίνωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και με το μήνυμα που εξέδωσε γνωστή ΜΚΟ, στη λέμβο επέβαιναν 34 άτομα αγνώστου προέλευσης και αγνοούνται 2 εξ'αυτών. Από την πρώτη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή έσπευσαν 2 σκάφη της Ελληνικής ακτοφυλακής, 1 σκάφος της Frontex καθώς και παρουσία ελικοπτέρου.

Ο Υπουργός σε γραπτή του δήλωση, πέραν των συγχαρητηρίων στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή κάνει γνωστό πως οι διασωθέντες καταγγέλλουν ότι τουρκική ακταιωρός παρά την κλήση έκτακτης ανάγκης που έλαβε, δεν έπραξε τα προβλεπόμενα αλλά επέτρεψε τη διέλευση της φουσκωτής βάρκας προς τις ακτές της νήσου Λέσβου.

Εντύπωση, πάντως, προξενεί και η αναφορά του Υπουργού για σύνεση και υπευθυνότητα προς ΜΚΟ που προτρέπουν μετανάστες από τις απέναντι ακτές να έρθουν στα νησιά του Αιγαίου, δείχνοντας πως υπάρχει έντονη δραστηριότητα μελών Οργανώσεων για λαθραία διακίνηση μεταναστών.