Στις 28/12 θα εμβολιαστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη νίκη απέναντι στον κοροναϊό, με τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα μια νοσοκόμα και ένας ηλικιωμένος θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα είναι από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα που θα εμβολιαστούν. Μάλιστα, έχει προσκαλέσει και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής να είναι μαζί του.

Πότε θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός

Φαίνεται λοιπόν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμβολιαστεί στις 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Star, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, θα εμβολιαστούν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στις 28 του μήνα.

Έτσι ο πρωθυπουργός θα στείλει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορούν να εμβολιαστούν όσοι έχουν επιφυλάξεις.  Πριν από τον πρωθυπουργό θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού.

 

Στις 27 Δεκεμβρίου ο πρώτος εμβολιασμός

Το εμβόλιο φθάνει στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου, δηλαδή τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και το αμέσως επόμενο 24ωρο οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν είναι μία νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Αθήνα.

«Προσπαθώ τις περισσότερες φορές να σταθώ ως σκληρός επαγγελματίας προκειμένου να αντέξεις και να δώσεις κουράγιο. Ψυχικά μέσα μου έχω λυγίσει. Στεκόμαστε στα πόδια για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας» δηλώνει στο Star ο Δημήτρης Πιστόλας, o οποίος  θα εμβολιαστεί πριν τον πρωθυπουργό.

Η πορεία του Δημήτρη Πιστόλα είναι μακρά. Πάντα στην πρώτη γραμμή είτε ως νοσηλευτής είτε ως συντονιστής μεταμοσχεύσεων, δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.Οι εικόνες που αντιμετωπίζει καθημερινά στους θαλάμους του νοσοκομείου είναι σκληρές και χρειάζεται γερό στομάχι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία έχει ήδη ξεκινήσει

Πηγή www.in.gr