Γιάννης Μπουρνούς: «Φέτος αντί για ευχές γέμισα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 25 ευάλωτων οικογενειών της Μυτιλήνης»


Οι ευχές του Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού

"Οι φετινές γιορτές βρίσκουν την κοινωνία αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αλλά και μια νέα οικονομική κρίση με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες επιβίωσης, λόγω ανεργίας και του μαρασμού της αγοράς.

Σ' αυτές τις "δύσκολες" γιορτές, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τα μάτια στην πραγματικότητα και να προσποιηθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς. 

Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι.

Γι αυτό και φέτος, επέλεξα, αντί ανταλλαγής εθιμοτυπικών δώρων με φορείς και τοπικούς άρχοντες, να γεμίσω μαζί με τους συνεργάτες μου το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 25 ευάλωτων οικογενειών της Μυτιλήνης. 

Για να εκφράσω έμπρακτα την αλληλεγγύη μου σε συμπολίτες μας που θεωρούνται "αόρατοι". 

Η δράση ολοκληρώθηκε σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, χωρίς κάμερες και δημοσιότητα, με αξιοπρέπεια και ζεστές κουβέντες μεταξύ μας για μια καλύτερη νέα χρόνια και για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, απαλλαγμένοι από τον φόβο της πανδημίας.

Το ίδιο εύχομαι σε κάθε συμπολίτη μου, στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη: Υγεία, δύναμη, αντοχή, αγάπη και αλληλεγγύη στους γύρω μας, για να περάσουμε κι αυτή τη φουρτούνα όλοι μαζί.

Καλές γιορτές σε όλες και όλους. 

Γιάννης Μπουρνούς"