Απολογισμός των πεπραγμένων του Συμβουλίου Κοινότητας Μανταμαδου το 2020


Στην Κοινότητα Μανταμάδου και στους οικισμούς αυτής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, την εταιρεία Δ.Ε.Υ.Α.Λ και την ευγενή χορηγία του κ. Παρασκευαϊδη Παναγιώτη πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται εντός του έτους τα παρακάτω έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, των επισκεπτών και ενισχύουν τις υποδομές.

 

Ειδικότερα :

 

1.    Συντήρηση – Βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας σε όλες τις περιοχές του αγροτικού δικτύου της Κοινότητας μας.

2.   Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού σε φρεάτια, σχάρες και μικρούς χείμαρρους εντός της Κοινότητας αλλά και στους οικισμούς αυτής, για την αποφυγή πιθανόν προβλημάτων σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

3.   Κλάδεμα όλων των δέντρων στην Κοινότητα μας, δέντρα στο αγροτικό Ιατρείο και στην αυλή του Πολυκέντρου.

4.   Ανακατασκευή του Κοιμητηρίου της Κοινότητας μας.

5.   Σε επικίνδυνο σημείο στον οικισμό << Κουλοστάσι>> τοποθετήθηκαν σιδερένιες μπάρες 25μ και έγινε τοιχίο αντιστήριξης, για να αποφευχθούν κατολισθήσεις χωμάτων στον παράδρομο που οδηγεί σε οικίες.

6.   Καθαρίστηκαν όλες οι παραλίες και στρώθηκαν με ειδικό μηχάνημα .

7.   Τοποθετήθηκαν αποδυτήρια – παγκάκια για τους λουόμενους στις παραλίες Λαγκάδας – Πεδής.

8.   Δημοπρατήθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Στέφανος – Παλιός και περιμένουμε τον ανάδοχο να ξεκινήσει εργασίες.

9.   Συνεχής καθαρισμός – συντήρηση των W.C ( δημοτικών τουαλετών ) της Κοινότητας μας.

10. Δημιουργία πάρκιγκ σε γειτονιά του χωριού, για εξυπηρέτηση των κατοίκων.

11.Συνεχής έλεγχος και βελτίωση του δημοτικού φωτισμού (αποκατάσταση  λαμπτήρων – επισκευή βλαβών ).

12. Συντήρηση των αγωγών – δεξαμενών – δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης, εξασφάλισης της συνεχούς διατήρησης του απαιτούμενου επιπέδου καθαριότητας της Κοινότητας Μανταμάδου και στους οικισμούς αυτής.



Α: Σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ :

1.    Συνεχίζεται και σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται το έργο <<  αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Μανταμάδου >> (αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων )

2.   Σε πολλά σημεία της Κοινότητας μαζί με το παραπάνω έργο, γίνεται και αντικατάσταση σωλήνων αποχέτευσης καθώς και καινούργιο σύστημα αποχέτευσης εκεί που δεν υπήρχε.

    

Β : Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου :

     1. Τοποθετήθηκαν σιδερένιες μπάρες στο γεφύρι της διασταύρωσης       του   Ασπροποτάμου  και 50μ παραπάνω στο ποτάμι της Πεδής,  λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας και για την  αποφυγή ατυχημάτων.

     2. Ολοκληρώθηκε η μελέτη του Κτηνιατρείου, δημοπρατήθηκε το έργο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η υλοποίηση του.

Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων από το 2014, όταν έκλεισε το υπάρχον Κτηνιατρείο, ολοκληρώνεται και θα στελεχωθεί με μόνιμο κτηνίατρο.



 

Γ : Με την ευγενή χορηγία – δωρεά του συγχωριανού μας κ. Παρασκευαϊδη Παναγιώτη :

 

1. Ολοκληρωτική ανακατασκευή του γραφείου της Κοινότητας – Δ.Ε Μανταμάδου ( αλλαγή κουφωμάτων, βάψιμο, διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, W.C  και σε συνεργασία με την Αντ/ρχο Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου του Δήμου Δυτικής Λέσβου τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας στον αύλειο χώρο του γραφείου.

2. Έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου ( Αρχοντικό Τζάννου ) και μετατροπή αυτού  σε λαογραφικό μουσείο.

3. Επίσης, έχει ξεκινήσει και σιγά σιγά ολοκληρώνεται με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές (μελέτη κ.τ.λ ) ώστε να μπορέσει να πάρει πιστοποίηση η Παιδική Χαρά  του Μανταμάδου. Το υπόλοιπο μέρος του οικοπέδου, με το τέλος των εργασιών θα γίνει πάρκο αναψυχής.



Δ : Σε συνεργασία με τον Δήμο :

 

1.Έχει ξεκινήσει και σιγά σιγά ολοκληρώνεται η τοποθέτηση χλοοτάπητα – νέων δοκαριών και με την ευγενή χορηγία για ακόμη μια φορά δωρεά του κ. Πρασκευαϊδη Παναγιώτη ολοκληρώνονται η ανακατασκευή των αποδυτηρίων του γηπέδου – φωτισμός – η αντικατάσταση με καινούργιους πάγκους αναπληρωματικών καθώς και η τοποθέτηση ενός Izo Box που θα χρησιμοποιηθεί για τους διαιτητές.

Επίσης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αθλητισμού, Πολιτισμού Τουρισμού Λέσβου έγινε η περίφραξη του γηπέδου.

2.Κατασκευή πέργκολας στην Κεντρική είσοδο του Γυμνασίου – Λυκείου Μανταμάδου.

3. Συντήρηση – επισκευή τουαλετών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μανταμάδου.

Στην  Κοινότητα Μανταμάδου πραγματοποιήθηκε ο γιορτινός στολισμός και στήθηκε στην Πλατεία του χωριού το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο εύχονται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά , με υγεία, το οποίο θεωρούν ως το πολυτιμότερο αγαθό που δίνει ο θεός στον άνθρωπο.





Ευτυχισμένο – ειρηνικό- χαρούμενο το 2021 και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να τελειώσει η πανδημία του CONID 19.

        

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου

Τζελαϊδής Χαράλαμπος