Ξανά αύξηση- 19 κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ



Ξανά αύξηση των θετικών κρουσμάτων έχουμε σήμερα στην Λέσβο.

Μετα από 2 ημέρες με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα κορονοιου χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί θετικοί ασθενείς εντοπίστηκαν σε Φιλια και Ανεμωτια μετά από επαφή με θετικό κρούσμα το οποίο νοσηλεύεται κιόλας, σε εργασίες ελαιοκομιδής.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 15 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 943 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 15 Δεκεμβρίου έχουμε 248 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1541 κρούσματα κορονοιου. 

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ενενήντα οχτώ νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 3.785. 1.240 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 14 εισαγόμενα, και συνολικά 126.372. 550 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ 755 ασθενείς έχουν εξέλθει απ'αυτές.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και το 77.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Αύξηση και διπλασιασμό των ημερήσιων κρουσμάτων, δραματική αύξηση και των νεκρών μη αγγίζοντας για λίγο τους εκατό. Μείωση των διασωληνωμένων και 25 ασθενείς κατάφεραν να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ.

#η_ώρα_του_κορονοϊού