17 νέα κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥΣυνεχίζεται ο διψηφιος αριθμός κρουσμάτων στο νησί μας.

Σήμερα καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα κορονοιου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 1 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 722 κρούσματα κορονοϊού, ενώ μέσα στις 2 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου έχουμε 27 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1320 κρούσματα κορονοιου.


Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ογδόντα εννέα θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 2.606. 2.186 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 28 εισαγόμενα, και συνολικά 109.655. 613 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και το 76,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Στα ύψη οι ημερήσιοι νεκροί, διασωληνωμένοι καθώς και τα ημερήσια κρούσματα, παρουσιάζοντας σταθερή αρνητική υψηλή πορεία.

Σήμερα, είχαμε μειωμένο αριθμό ημερήσιων νεκρών σε σχέση με το προηγούμενο 24ώρο, αλλά τις τελευταίες ώρες, αργά το πρωί και μέχρι τις 15:00, είχαμε ραγδαία αύξηση διασωληνωμένων, αυξήθηκαν κατά 17 από χθες. Στα θετικά, οι 15 ασθενείς που κατάφεραν και εξήλθαν από τις κλίνες ΜΕΘ.

Σε δήλωσή του νωρίς το πρωί, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, έκανε γνωστό πως στόχος της Κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός όλων των Ελλήνων έως τα τέλη Ιουνίου.

#η_ώρα_του_κορονοϊού