Β. Κικίλιας: "Στο κόκκινο ή Λέσβος"- 12 τα σημερινά κρούσματα κορονοιου



Στο κόκκινο βρίσκεται η Λέσβος μαζί με ακόμα 10 περιφέρειες σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 12 κρούσματα κορονοιου για την Λέσβο χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Συνολικά στο νησί μας από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα 30 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 1075 κρούσματα κορονοϊού, ενώ από 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα 30 Δεκεμβρίου έχουμε 400 νέα κρούσματα.

Στην Λέσβο από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουν καταγραφεί 1693 κρούσματα κορονοιου.

Οι 10 περιφέρειες που είναι «στο κόκκινο»

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πολλά κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, εντοπίστηκαν ανά 100.000 κατοίκους στις Περιφέρειες Καλύμνου, Κοζανης Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου και Φλώρινας.

Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο, είπε ο υπουργός Υγείας. Τόνισε ωστόσο ότι οι εμβολιασμοί δεν είναι σήμα χαλαρότητας. 

Αναλυτικά

Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: Πενήντα οχτώ νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 4.788. 942 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 22 εισαγόμενα, και συνολικά 137.918. 443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 885 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη και το 79,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ο αριθμός των νεκρών. Κοντά στα 1.000 τα ημερήσια κρούσματα και μείωση παρατηρείται στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, πλην δεκαπέντε σε σχέση με χθες. Στα θετικά οι οχτώ συνάνθρωποι μας που κατάφεραν να εξέλθουν από τις κλίνες ΜΕΘ και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, αν υπολογίσει κανείς τα τεστ που διενεργήθηκαν. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο 24ωρο διενεργήθηκαν 14.433 μοριακοί έλεγχοι και 20.582 rapid test, με το ποσοστό θετικότητας να εκτιμάται στο 2,69%.

#η_ώρα_του_κορονοϊού