Θρήνος στην Βιέννη- Ανατινάχθηκε ο δράστης – «Βροχή» πυροβολισμών και νεκροί (VIDS)

 

Επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες, εικόνες που θυμίζουν τις “σκοτεινές” περιόδους της έξαρσης της τρομοκρατίας στην “καρδιά” της Ευρώπης. Η Βιέννη ζει μια δραματική νύχτα.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στην Βιέννη, το βράδυ της Δευτέρας, 02.11.2020, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Έξι διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης της Βιέννης που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Αυστρίας, στοχοθετήθηκαν στην επίθεση που ήταν σε εξέλιξη για ώρα στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ORF επικαλούμενο την αστυνομία.

Με tweet η αστυνομία ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας από την ανταλλαγή πυρών. «Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης – υπάρχουν τραυματίες – ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter για τα όσα δραματικά συμβαίνουν απόψε στην Βιένη.

Επίσημα γίνεται λόγος για 3 νεκρούς, ωστόσο το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση και τουλάχιστον 15 τραυματίες. Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ασυτρίας, το οποίο επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Αρχές έχουν συλλάβει έναν από τους δράστες, ενώ ένας δεύτερος φέρεται να είναι νεκρός. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ένας αστυνομικός είναι νεκρός, οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενώ μερικοί από τους δράστες διαφεύγουν της σύλληψης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.