Καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για το πολυτεχνείο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταδικάζει την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και καταγγέλλει την απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, (υπό τον πρώην ΠΑΣΟΚ, μετά ΚΙΝΑΛ Χρυσοχοΐδη) που απαγορεύει σε όλη την χώρα τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα. Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής 15 Νοέμβρη έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοέμβρη 2020, ενώ προβλέπεται  υψηλό χρηματικό πρόστιμο σε όσους την παραβιάσουν.

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης, τους υγειονομικούς της Καρδίτσας, αλλά και την αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε δύο νέους στην πλατεία της Καρδίτσας.

Θεωρούμε, ότι πρόκειται για βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική απόφαση όπως επισημαίνει και η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττεται ο πυρήνας του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11).

Η κυβέρνηση προκαλεί με την στάση της ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, με την νοσταλγία που επιδεικνύει και με τα κατασταλτικά μέτρα που προσχηματικά παίρνει  για την έξαρση της πανδημίας. Ακόμη περισσότερο μας εξοργίζει η μεγάλη διάθεση της να επιβάλλει πρωτοφανείς περιορισμούς, ενώ τόσο καιρό δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μετρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλο αυτό το διάστημα δεν άκουσε τους υγειονομικούς φορείς που καλούσαν επίμονα σε συγκεκριμένα ουσιαστικά μετρά.

Μήπως στους χώρους εργασίας, τα ΜΜΜ, στις σχολικές αίθουσες εφαρμόζεται το όριο μέχρι 3 άτομα;

Μήπως τελικά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον λαό, για την ανικανότητα της στην διαχείριση της πανδημίας;

Μήπως τελικά το μόνο που φοβάται η κυβέρνηση είναι το περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και για αυτό το πολεμάει με λύσσα, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου συνολικά στις λαϊκές διεκδικήσεις;                                                                                                                                

Μήπως τελικά αυτό που πραγματικά φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι' αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει;

 

15/11/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ