Τέσσερις νέες παιδικές χαρές στο δήμο Δυτικής Λέσβου

 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εγκρίθηκε σήμερα άλλη μία πρόταση χρηματοδότησής του που αφορά στην αναβάθμιση επιπλέον τεσσάρων παιδικών χαρών.

Η έγκριση αυτή έχει μάλιστα μία ιδιαίτερη σημασία, αφού αποτελεί μία από τις πρώτες που χρηματοδοτούνται στη Λέσβο από το Πράσινο Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε ολοκληρώσει τις μελέτες και είχε καταθέσει την πρόταση χρηματοδότησης 230.000 ευρώ από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου από τον περασμένο Ιούλιο.

 

Και αφορά στην κατασκευή 

α) Παιδικής Χαράς στην Αγία Παρασκευή,

β) Παιδικής Χαράς στο Μόλυβο,

γ) Παιδικής Χαράς Παράκοιλα,

δ) Παιδικής Χαράς στο Σκουτάρο.

Αναλυτικότερα η μελέτη αποσκοπεί στη βελτίωση υφιστάμενων χώρων για παιδιά, ώστε να αποτελούν ασφαλείς παιδοτόπους κατά τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Η επιλογή τους έγινε βάσει της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζουν σε συνάρτηση με τις εκτεταμένες φθορές που εμφανίζει σήμερα ο εξοπλισμός τους, ο οποίος θα αντικατασταθεί πλήρως.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου, ενώ είναι γνωστό ότι 30 Νοεμβρίου δημοπρατείται το έργο για τις άλλες 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με τη δημοτική αρχή να έχει δεσμευτεί πως στόχος της είναι κάθε χωριό να έχει πολύ σύντομα και μία παιδική χαρά.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:

«Μία ακόμη πρότασή μας για χρηματοδότηση εγκρίνεται και επιβραβεύει τη μεθοδική δουλειά μας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Το ότι καταφέραμε ως νεοσύστατος Δήμος να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο που δεν έχει χρηματοδοτήσει πολλές δράσεις στη Λέσβο, έχει την ξεχωριστή σημασία του και ανοίγει νέα πεδία για την αναπτυξιακή μας πορεία».