Συνεδρίασε στην Μυτιλήνη το Σ.Ο.Π.Π. – Έτοιμη για τον χειμώνα η Περιφέρεια Β. Αιγαίου


Συνεδρίασε την Δευτέρα 23/11/2020 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη , το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με θέμα  την προστασία από τα Πλημμυρικά φαινόμενα και τον παγετό,  εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Σκοπός της Σύσκεψης ήταν ο έλεγχος του Συντονισμού και της ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στην Πολιτική Προστασία Υπηρεσιών και φορέων και οι εξελίξεις ως προς τα διάφορα έργα και δράσεις που εκτελούνται  , για την καλύτερη αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών, που δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Εισηγούμενος την έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης  Κουφέλος, τόνισε μεταξύ άλλων :«Είναι πολύ σημαντικό να προλαβαίνουμε τις ανάγκες που μπορεί να δημιουργήσουν τα καιρικά φαινόμενα και να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς μεγάλες απώλειες. Γι΄ αυτό και η σημερινή σύσκεψη είναι πολύ σημαντική. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συντονίσουμε, να επισημάνουμε ελλείψεις και να διορθώσουμε πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.  Πιστεύω ότι χάρις στις προσπάθειες όλων, θα επιτύχουμε τον υψηλότερο συντονισμό και προετοιμασία  που απαιτούνται για να  αποφύγουμε τις δύσκολες συνθήκες, κινδύνους και καταστροφές που δημιουργεί η πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια ένταση των καιρικών φαινομένων. ».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε κατά γενική ομολογία το καλό επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού, όλων των εμπλεκόμενων στο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα προς περαιτέρω βελτιώσεις, εν όψει και της χρονικής εγγύτητας της δύσκολης περιόδου του χειμώνα.

Στη Σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από τον  αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Παναγιώτη Κουφέλο, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος  Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Μαλλιαρός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καρασάββας Νίκος,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ο εκπρόσωπος της 98 ΑΔΤΕ Μπούσης Βασίλειος ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Αιγαίου κ. Θεοφιλόπουλος Κων/τίνος,  ο Διοικητής Πυροσβεστικής  Ν.Λέσβου Βάσσης Ευάγγελος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Ηλίας Βαζούρας, από την Αερολέσχη Μυτιλήνης ο  Αδαμάντιος Ζυγομαλάς, ο Πρόεδρος, Εθελοντών Πυροσβεστών  Παναγιώτης Καμπάς, η Προϊσταμένη τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της ΠΒΑ Ευαγ. Σταυροπούλου, ο κ. Παγώνης Παναγιώτης από την ΑΔΑ, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας οι υπάλληλοι Πατσέλλης Γιάννης και Βαλεντιάννα  Σέντα, , η Αριστείδου Λυδία και Ασμάνης Βασίλειος από την ΕΟΔ και  ο Έκτορας Καπηλάρης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.    

                                                                 Από το Γραφείο Τύπου