Π. Κουφελος: «Τιμούμε σήμερα τους αγώνες για την Δημοκρατία και τη Ελευθερία» (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στη Μυτιλήνη, για την Επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών και του Ελληνικού Λαού , στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973 , ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος,  εκπροσωπώντας την  Περιφέρεια Β. Αιγαίου, κατέθεσε στεφάνι στη προτομή του ήρωα νεκρού στο Πολυτεχνείο Μιχάλη Μυρογιάννη , παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά. 


Με την αφορμή αυτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Τιμούμε σήμερα τους αγώνες για την Δημοκρατία και τη Ελευθερία. Τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για μία καλύτερη Ελλάδα. Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και  την θυσία παιδιών , που άφησαν τα βιβλία και έβαλαν τους εαυτούς τους ασπίδα μπροστά στα τανκ του Φασισμού και της ανελευθερίας του Δικτατορικού Καθεστώτος.  Προασπιζόμαστε το δικαίωμα των νέων για καλύτερη «Παιδεία»  και ένα ευοίωνο μέλλον, με ποιότητα και προοπτικές σπουδών, που θα τους εξασφαλίζουν την ευημερία  και ένα δικαιότερο κόσμο  για να ζήσουν και δημιουργήσουν. Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατική Ελλάδα μέσα από όλες τις αρχές της Δημοκρατίας, Ελευθερίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» 

Οι εκδηλώσεις εφέτος πραγματοποιήθηκαν υπό τους αυστηρούς περιορισμούς κατά της εξάπλωσης της Πανδημίας covid-19  και απαγόρευσης πολυπληθών  συγκεντρώσεων.

 

Δείτε πως κατέγραψε Live το LesvosPost την κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλο καθώς και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κυτελη