Κλείδωσε το νέο ΚΥΤ της Λέσβου- Κοντά στον ΧΥΤΑ και σε απόσταση αναπνοής.. από την Καραβα

Δυο περίπου εβδομάδες από την τελευταία της επίσκεψη η επικεφαλής της task force της ΕΕ για τη Λέσβο, Μπεάτε Γκμίντερ, επέστρεψε στη Μυτιλήνη μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα επιλογής νέας θέσης για το «πρότυπο» ΚΥΤ που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Λέσβο, με την ενεργό συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην τελευταία επίσκεψη προέκυψαν ζητήματα όσο αφορά τη θέση που προτείνει ο Δήμος Μυτιλήνης στην ιδιοκτησία «Ελευθεράκου» λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στο ΧΥΤΑ. Υπήρξαν από πλευράς ΕΕ αντιρρήσεις για τη δημιουργία μιας δομής «δίπλα στα σκουπίδια» ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο η Μπεάτε Γκμίντερ μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης, επισκέφθηκαν την περιοχή και περπάτησαν μέχρι την έκταση αυτή όπου θα χρειασθεί να διανοιχθεί δρόμος, καθώς η πρόσβαση είναι μόνο από μονοπάτι. Η εκπρόσωπος της ΕΕ διαπίστωσε την απόσταση που υπάρχει από το ΧΥΤΑ, ενώ η περιοχή -όπως ειπώθηκε- ονομάζεται «Πλάτη» .

Μαζί με τον Υπουργό Μετανάστευσης και την επικεφαλής της task force της ΕΕ για τη Λέσβο ήταν και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που πήρε δείγματα όχι μόνο από τον Καρά Τεπέ, αλλά και από την ιδιοκτησία «Ελευθεράκου» για να ελεγχθεί το έδαφος αν έχει επιβαρυνθεί από το ΧΥΤΑ.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»