Άλλο Χίος….. άλλο Λήμνος και άλλο Λέσβος- Στο έλεος του κορονοιου και της παραπληροφόρησης το νησί μας


Γράφει ο Γεώργιος Στεφάνου (Δημοσιογράφος- Δ/ντης LesvosPost.com)

Τις τελευταίες ημέρες αν και ο ΕΟΔΥ επιλεγεί την δίκια του ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουμε πολλά κρούσματα κορονοιου και σε σχέση με το μεταναστευτικό αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό.

Από την άλλη ο ΕΟΔΥ στις επίσημες ανακοινώσεις του από 1 Νοεμβρίου έως σήμερα έχει ανακοινώσει 566 κρούσματα χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η ότι είναι από το ΚΥΤ (όπως αλώστε έκανε στις αρχές της πανδημίας και έγγραφε τα ταδε κρούσματα από τα ΚΥΤ τα ταδε κρούσματα είναι συρροές)

Σήμερα μέσα από δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ μάθαμε ότι τα χθεσινά 70 κρούσματα που ανακοινωθηκαν από τον ΕΟΔΥ δεν είναι όλα από τον ντόπιο πληθυσμό και δεν είναι όλα του Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ τα μισά κρούσματα (40 αναφέρουν Τα Νέα της Λέσβου)  από τα χθεσινά 70 είναι σε μετανάστες στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε και μάλιστα… ξεχασμένα από τον Οκτώβριο.

Άρα ουσιαστικά χτες ο ΕΟΔΥ παραπληροφόρησε και τρομοκράτησε λανθασμένα τους πολίτες του νησιού μας.

Να σημειώσουμε ότι σαν lesvospost επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε την καθημερινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ όπως ανακοινώνεται άλλωστε σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδος.

Δυστυχώς από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ της Λέσβου από όλους τους αρμόδιους φορείς, είτε είναι νοσοκομείο είτε κέντρο υγείας είτε δήμοι είτε ΕΟΔΥ κοκ.

Έτσι τα ΜΜΕ ψάχνοντας να βγάλουν ειδήσεις μαθαίνουν για κρούσματα από την μαγείρισσα έως και τον τελευταίο γιατρό του νοσοκομείο Μυτιλήνης κοκ...

 

-Το παράδειγμα της Χίου και της Λήμνου που δεν ήρθε ποτέ στην Λέσβο

Όταν κάηκε το ΚΥΤ της Μοριας και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον προσωρινό καταυλισμό του Καρα Τεπε η κυβέρνηση με γρήγορες κινήσεις παρέλαβε πάνω από 200.000 Rapid Test για τον Κορονοιου για όλη την Ελλάδα.

Τότε μάλιστα τα πρώτα τεστ ήρθαν με ειδική πτήση στο νησί μας μαζί με κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αθήνα με τα γνωστά βανακια.. Ποτέ δεν μάθαμε πόσα τεστ δόθηκαν συνολικά στο νησί της Λέσβου και πόσα έχουν γίνει έως τώρα και στον ντόπιο πληθυσμό αλλά και στους μετανάστες, όπως και ποτέ τα ειδικά βανακια δεν πραγματοποίησαν ελέγχους στον ντόπιο πληθυσμό παρα μόνο στους μετανάστες με τα γνωστά αποτελέσματα των πολλών θετικών κρουσμάτων τότε στην αρχή λειτουργίας της προσωρινής δομής, αλλά και σε πολίτες που είχαν συμπτώματα κορονοιου και πήγαιναν από μόνοι τους στα Κέντρα Υγείας η στο Βοστανειο. Κατά καιρούς μας ήρθαν ενημερώσεις (δελτία τύπου) από το νοσοκομείο Μυτιλήνης ότι παραδόθηκαν γρήγορα τεστ σε κάποια κέντρα υγείας του νησιού όπως φυσικά και στο Βοστανειο..

Στην Χίο μετά από αίτημα του υπουργού μετανάστευσης και βουλευτή Χίου Νοτη Μηταρακη πραγματοποιήθηκαν πριν ένα μηνά δωρεάν τεστ στην κεντρική πλατεία του νησιού προκειμένου να διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στους πολίτες.

Στην Λήμνο σήμερα στην Πρώτη ημέρα διενέργειας rapid test στον ευρύτερο πληθυσμό του Δήμου Λήμνου διενεργήθηκαν 158 τεστ σε πέντε οικισμούς, όλα με αρνητικό αποτέλεσμα. Ενω ️αύριο Δευτέρα τεστ θα διενεργηθούν σε Μούδρο, Λύχνα και Ρεπανίδι

Η επιτροπή πανδημίας του δήμου Μυτιλήνης έχει να βγάλει ενημέρωση πάρα πολύ καιρό την ώρα που τα κρούσματα σε πολίτες, σε επιχειρήσεις κτλ έρχονται το ένα μετα το άλλο

Η Λέσβος των 566 κρουσμάτων μέσα σε 22 ημέρες σύμφωνα πάντα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ απ΄ότι φαίνεται δεν δικαιούται τεστ στον ευρύτερο πληθυσμό παρα μόνο σε πολίτες με συμπτώματα η στενές επαφές κρουσμάτων.

 

Γιατί οι επιτροπές πανδημίας του δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου εξαφανίστηκαν?

Γιατί δεν διενεργήθηκαν ποτέ τα γρήγορα τεστ δωρεάν στον ντόπιο πληθυσμό?

Θα μας ενημερώσουν υπεύθυνα οι δυο δήμοι μέσω της πολιτικής προστασίας πόσα κρούσματα έχει το κάθε χωριό του νησιού μας; Πόσοι είναι σε καραντίνα κτλ;

Ερωτήματα που… μένουν αναπάντητα…  και αφήνουν τους πολίτες απροστάτευτους από την πανδημία, την ίδια ώρα που το νοσοκομείο Μυτιλήνης φτάνει στα όρια του με 30 νοσηλευόμενους με κορονοιο και 2 στην ΜΕΘ