Η αλήθεια για το παρκινγκ Συκαμιας και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια- Η απάντηση Βερρου στον Ν. Χηρα


Απάντηση Βερρου στην ανακοίνωση του επικεφαλή της παράταξης «Ξεκινάμε» του δήμου Δυτικής Λέσβου Ν. Χηρα

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που η παράταξη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Χήρα οσμίζεται… σκάνδαλα και εν συνεχεία αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός της. Κάποιες φορές οι «καταγγελίες» της παράταξης του κ. Χήρα δείχνουν άγνοια βασικών λειτουργιών της αυτοδιοίκησης και κάποιες άλλες λαϊκισμό.

Η σημερινή της καταγγελία που συμπυκνώνεται στο «πιασάρικο» «καταργήσαμε ένα έργο (σ.σ. αυτού της επέκτασης του πάρκινγκ της Σκάλας Συκαμιάς) και τα λεφτά του τα κάναμε… «Χριστουγεννιάτικα στολίδια» εμπεριέχει και άγνοια λειτουργίας των Δήμων και λαϊκισμό.

Τι έγινε στην πραγματικότητα με το έργο της επέκτασης του πάρκινγκ της Συκαμιάς;

Μιλάμε για ένα έργο που «λίμναζε» επί χρόνια και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου το έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος του. Αφού το μόνο που απομένει είναι η Απόφαση για τον ορισμό ορκωτού εκτιμητή για την πραγματοποίηση της αγοράς του χώρου όπου θα γίνει η επέκταση. Η διαδικασία αυτή δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί στις περίπου 40 ημερολογιακές ημέρες που απομένουν για να κλείσει το τρέχον οικονομικό έτος και η δημοτική αρχή αποφάσισε την απελευθέρωση μέρους των χρημάτων που προορίζονται για την αγορά του οικοπέδου, για την προμήθεια Χριστουγεννιάτικων στολιδιών.  Τα χρήματα τώρα που υποτίθεται… αφαιρέθηκαν από το κόστος της αγοράς του οικοπέδου, έχουν ήδη προβλεφθεί στο πρώτο τρίμηνο του προϋπολογισμού του νέου έτους (2021), όταν και θα απαιτείται να διατεθούν δηλαδή, με την  ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πραγματοποίηση του έργου.

Το πώς διαβλέπει λοιπόν ο κ. Χήρας και οι σύμβουλοί του την «κατάργηση» του έργου του πάρκινγκ της Σκάλας Συκαμιάς και… αντικατάστασή του από «Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις» είναι κάτι ακόμα που μπορεί να αναχθεί στο ιστορικό των άστοχων καταγγελιών του καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Ενώ σε ότι αφορά στον υπαινιγμό της παράταξης του κ. Χήρα πως είναι πολυτέλεια η προμήθεια Χριστουγενιάτικων στολιδιών, καλό είναι να τον ενημερώσουμε ότι η προμήθεια γίνεται γιατί ουδέποτε διαμοιράστηκαν τα στολίδια που υπήρχαν επί λειτουργίας του Δήμου Λέσβου. Αλλά κρατήθηκαν στο σύνολό τους από τον Δήμο Μυτιλήνης.