ΣΥΝΎΠΑΡΞΗ: Απάνθρωπες οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό προσφύγων του Πεδίου Βολής

Επιστολή προς κ. Λογοθέτη

Προς τον κ. Λογοθέτη,Γενικό Γραμματέα Υποδοχής 

κοιν.: κ. Μπαμπάκο, διοικητή ΚΥΤ Λέσβου, ΜΜΕ

Κύριε Γενικέ, 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την ανησυχία μας, που είναι και ανησυχία μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό προσφύγων του Πεδίου Βολής. 

Η ανεπαρκής τροφοδοσία του με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος να ζεσταθούν οι πρόσφυγες τώρα που η θερμοκρασία πέφτει χαμηλά τα βράδια στα αντίσκηνα. Η κατάσταση αυτή , εκτός του ότι είναι απάνθρωπη, προκαλεί ασθένειες, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού κλπ. 

Ανεπαρκής είναι και η τροφοδοσία με νερό. Οι ντουζιέρες είναι ελάχιστες κι αυτές με κρύο νερό. Η αδυναμία των προσφύγων να καθαρίζονται έχει αυξήσει τα κρούσματα ψώρας. Εμφανίζονται διάρροιες και άλλες ασθένειες. 

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν την πίεση στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που ήδη είναι «κορεσμένο» με κρούσματα COVIT 19. 

Σας καλούμε να αντιμετωπίσετε άμεσα τα προβλήματα αυτά. Να φροντίσετε για άμεση μεταφορά στο Δημοτικό καμπ του Καρά Τεπέ, όπου υπάρχουν 450 κενές θέσεις, ευάλωτων ατόμων (μωρομάνες, χρονίως πάσχοντες κλπ). Να συνεχίσετε με ταχύτερους ρυθμούς την μετακίνηση των προσφύγων στην ενδοχώρα.