Το τελευταίο αντίο σε ένα σπουδαίο πρεσβευτή της Λέσβου

 

Γράφει ο Πάνος Πιτσιος

"Με απέραντη θλίψη, πληροφορηθήκαμε από τη σχετική ανάρτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας, τον αδόκητο χαμό του επί δεκαετίες Προέδρου του, πολυαγαπημένου μας φίλου και συνεργάτη, εκ Σιγρίου ορμώμενου άξιου πρεσβευτή της Λέσβου, Παναγιώτη Μαργαρίτη.

Ο Παναγιώτης Μαργαρίτης, έφυγε πλήρης ημερών, αν και ήταν απολύτως βέβαιο, ότι μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα, από τα τόσα πολλά που έδωσε, όλα αυτά τα χρόνια. 


Αγαπητός σε όλους, τόσο στη γενέτειρά του, τη Λέσβο, όσο και στην πόλη που έζησε την περισσότερη ζωή του, την Καβάλα, υπήρξε ένας άρτιος επιστήμονας, ένας άριστος γνώστης των δημόσιων έργων ως μηχανικός, ένας πραγματικός τζέντλεμαν, ένας δραστήριος πολυπράγμων του πολιτισμού, ένας υπέροχος άνθρωπος, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, απ' όπου κι' αν πέρασε. 


Κυριολεκτικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Μαργαρίτης έφυγε από κοντά μας, αφού μόλις πριν λίγες μέρες, μου τηλεφώνησε ο ίδιος με αφορμή το γεγονός ότι φέτος δεν οργανώθηκε η "KAVALAEXPO" (για τους γνωστούς λόγους) και δεν ειδωθήκαμε στην Καβάλα. Ακουγόταν μια χαρά. Μιλήσαμε αρκετή ώρα και δεν μου ανέφερε κάτι ανησυχητικό. Φυσικά γνώριζα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με την καρδιά του και ήμουν ενήμερος για τις περισσότερες εξελίξεις. Ωστόσο, με τίποτα δεν μπορούσα να φανταστώ αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που κυριολεκτικά με συγκλόνισε. 


Τον γνώρισα την τελευταία δεκαετία και κάθε χρόνο το φθινόπωρο, βλεπόμασταν και συνεργαζόμασταν ανελλιπώς, για την οργάνωση της συμμετοχής της πολυαγαπημένης του Λέσβου στην έκθεση "KAVALAEXPO". Ένας εξαιρετικός φίλος, ευπατρίδης και λάτρης του αγαπημένου του νησιού και ιδιαίτερα της γενέτειράς του, του Σιγρίου. Μου έχει διηγηθεί και ήξερα σχεδόν τα πάντα για τη ζωή του, τόσο στη Μυτιλήνη, όσο και στην Καβάλα.

Με αστείρευτο κέφι και αγάπη για την πατρίδα του, κάθε φορά μας βοηθούσε, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις, για την αρτιότερη προώθηση του νησιού στη Βόρεια Ελλάδα. Πάντα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ότι τον ήξερε και τον αγαπούσε όλος ο κόσμος της Καβάλας. Χωρίς υπερβολή, ήταν ο καλύτερος οικοδεσπότης, ο καλύτερος πρεσβευτής του νησιού μας, που έχω γνωρίσει.

Τόσο σε μένα, όσο και σε όλους που τον γνωρίσαμε, θα μας λείψει η αγνή του φιλία και οι ωραίες στιγμές που πάντα περνούσαμε μαζί. 


Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη του την οικογένεια, στους συγγενείς και οικείους του, στους φίλους του συχωριανούς από το Σίγρι και φυσικά σε όλους τους συνεργάτες και φίλους του στη δεύτερη πατρίδα του, την Καβάλα, που επίσης λάτρευε και υπεραγαπούσε. Θα τον θυμόμαστε με πολύ αγάπη για πάντα !!!

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Πρόεδρε, Παναγιώτη Μαργαρίτη.

 

**** Το φωτογραφικό υλικό παρατίθεται, προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη του Προέδρου Παναγιώτη Μαργαρίτη, είναι από τη συμμετοχή της Λέσβου στις δύο τελευταίες "KAVALAEXPO" του 2018 και του 2019 ****

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ