Ν. Χηρας: "Ούτε ο Σαλβατόρε Νταλί τέτοιον σουρεαλισμό όπως ο Βέρρος"

  

Ανακοίνωση από την Δημοτική  Παράταξη " ΞΕΚΙΝΑΜΕ " του ΔΗΜΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

                          Καλλονή  24/11/2020 

Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο κ. Βέρρο δεν προβαίνουμε σε κατάχρηση του λόγου μας. Κοινώς, ομιλούμε όταν έχουμε κάτι να πούμε και όχι απλά να φλυαρούμε. 

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση, ύψους 200.000 €  προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 28ης Σεπτεμβρίου στο Δήμο μας. 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή τόσο εμείς ως παράταξη όσο και ο Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού μας και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ, Χαράλαμπος Αθανασίου τονίσαμε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών και αποζημιώσεις των πληγέντων. 

Ερωτήματα, ωστόσο, γεννά η απόφαση  του κ. Βέρρου να διαθέσει εκτός από τα 23.400 για στολίδια, 20.000€ για οικονομική ενίσχυση (;;;) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ  και  30.000 € - από τα προβλεπόμενα για το πάρκινγκ της Σκ. Συκαμιάς- για την ενοικίαση μηχανημάτων προς αποκατάσταση των ζημιών από την πτώση των δέντρων. 

   Δεν του ήταν αρκετά τα 200.000 € που διέθεσε η Πολιτεία ; 

   Αντίθετα, με τι έπραξε εδώ ο κ. Βέρρος, δεν ενήργησε το ίδιο γρήγορα και στην αγορά του οικοπέδου για το πάρκινγκ. Επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν προέβη σε καμία ενέργεια ερχόμενος στην εκπνοή του έτους να μας ενημερώσει πως «ήταν αδύνατον να ολοκληρωθεί η αγορά στις τελευταίες 40 μέρες». 

    Λιγότερο σουρεαλισμό απέδιδε στα έργα του ο Σαλβαδόρ Νταλί, απ' τον κ. Βερρο να μας χρεώνει "αγνοία στη λειτουργία των Δήμων" όταν την ίδια ώρα αδικαιολόγητα στερεί ένα έργο ανάπτυξης στο τόπο μας. 

 

             Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ 

                     ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 

               ΧΗΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ