Ελέγχους από την αστυνομία στα σχολεία για την χρήση μάσκας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δυτικής Λέσβου για την ενημέρωση - προειδοποίηση προς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Λέσβου για τη διεξαγωγή ελέγχου στα σχολεία από την αστυνομία για χρήση μάσκας και την επιβολή κυρώσεων.

Θυμίζουμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα ούτε από τη Σχολική Επιτροπή ούτε από την αστυνομία. 

Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν καθημερινά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για το σύνολο των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας αντιξοότητες, για τις οποίες ευθύνονται άλλοι.

Αντί να αποστέλλονται τέτοιου είδους «προειδοποιήσεις» καλύτερα να φροντίσουν να λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ανεύρεση επιπλέον χώρων και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες που ευνοούν την καλλιέργεια και την αντίληψη πως υπήρχε περίπτωση οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών.

Απαιτούμε να αποσυρθεί, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, το αυθαίρετο αυτό κείμενο που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων!