Οργανωμένο κύκλωμα;- Περίεργες αφίξεις παράνομων αλλοδαπών με ταχύπλοο.... και καταδίωξη στην Λέσβο



Εντοπισμός και σύλληψη παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών και των αλλοδαπών διακινητών τους στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο διενέργειας περιπολίας στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου ν. Λέσβου, ταχύπλοο σκάφος, προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο (02) αλλοδαπούς ενώ στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, στην ανωτέρω περιοχή, κατέφθασε από ξηράς Ε.Ι.Χ. όχημα με δύο (02) επιβαίνοντες, το οποίο, αφού παρέλαβε τους εν λόγω αλλοδαπούς, απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε από περιπολικά οχήματα του Κ.Λ Μυτιλήνης και του Λιμενικού σταθμού Μήθυμνας το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα ακινητοποιήθηκε. Ακολούθησε η σύλληψη του 33χρονου αλλοδαπού οδηγού του οχήματος (διακινητής), ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με καταδυτική στολή, του 35χρονου αλλοδαπού συνοδηγού (διακινητής) καθώς και δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πίσω μέρος του οχήματος με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι προαναφερθέντες αλλοδαποί επιβάτες, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από το ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι (06) κινητά τηλέφωνα καθώς και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνεχίζονται οι έρευνες εις βάθος προς περαιτέρω επεξεργασία-ανάλυση όλων των στοιχείων.