Σύσκεψη για τον κορονοϊό στην δυτική Λέσβο



‼️📣ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ: Προστατεύουμε την υγεία μας, κρατάμε ανοιχτή την οικονομία μας!

➡️Σύσκεψη που αφορά στα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ελευθέριο Ντουρουντού πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καλλονή, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αξή.

Παρά το ότι στη Δυτική Λέσβο επί του παρόντος δεν παρατηρούνται κρούσματα του ιού, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Δήμαρχος συμφώνησαν πως η στιγμή αυτή είναι η καταλληλότερη για να σταλεί σαφές μήνυμα στους δημότες για κανέναν απολύτως εφησυχασμό. Συμφωνώντας για τη στενή μεταξύ τους συνεργασία προκειμένου να σταλεί ξεκάθαρο το μήνυμα της πρόληψης για την αποφυγή των απευκταίων και δυσάρεστων συνεπειών ενός λοκντάουν.

📢«Προστατεύουμε την υγεία μας, κρατάμε ανοιχτή την οικονομία μας», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στους δημότες και κατέθεσε και στη διάρκεια της σύσκεψης για να καταφέρει το νησί της Λέσβου να αντέξει και να αντιμετωπίσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες την πανδημία του Covid-19. 

Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη αποφασίστηκε μία επιπλέον προληπτική δέσμη μέτρων. 

Μεταξύ άλλων η συνεχής αναπαραγωγή του μηνύματος με ανακοινώσεις (ανά δύο ώρες) από τους προέδρους των κοινοτήτων για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Η στενή συνεργασία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου με τους Διευθυντές των σχολείων, για την πιστή εφαρμογή των μέτρων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


‼️Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου υπενθυμίζει:

Μάσκα: Σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Μετακινήσεις: Περιορισμός κυκλοφορίας από 00:00 έως 05:00 - Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας - μετάβαση σε νοσοκομεία και διανυκτερεύοντα φαρμακεία)

Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις): Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση, οδηγίες και Υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες

Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι, ανοιχτά (υπαίθρια) μουσεία: 1,5 μέτρο απόσταση