Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Μόνο σε ασθενείς με συμπτώματα το τεστ του κορονοιου



Ενημέρωση από το Βοστανειο:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού μας, με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους και για την εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ:

θα διενεργείται TEST για έλεγχο COVID-19 ΜΟΝΟ σε ασθενείς με συμπτωματολογία συμβατή με SARS-CoV-2 και σύμφωνα με την κλινική εκτίμηση του θεράποντος ιατρού τους.

Επισημαίνονται επιπλέον τα παρακάτω:

Η ιχνηλάτηση και ο εντοπισμός των στενών επαφών με κρούσμα, πραγματοποιείται από τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία.

Η εφαρμογή καραντίνας στις στενές επαφές ισχύει για 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η τήρηση της καραντίνας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να παραβιάζεται για κανένα λόγο.

Εάν κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι επαφές εμφανίσουν συμπτώματα ελέγχονται με δοκιμασία μοριακής ανίχνευσης του ιού και ακολουθείται το πρωτόκολλο για τα κρούσματα COVID-19.

Παρακαλείται το κοινό, να επιδεικνύει την ανάλογη συμμόρφωση, στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις υποδείξεις του προσωπικού, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή του.

 Ο πόλεμος ενάντια στην πανδημία συνεχίζεται και σε αυτήν την φάση της μάχης, παραμένουμε υπεύθυνοι και βγαίνουμε νικητές.


Όλοι μαζί συνεχίζουμε

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.

                        Από το Γραφείο Διοίκησης Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο»