Πώς η συγκομιδή της ελιάς επηρέασε την πανδημία- Η ειδική αναφορά στην ΛέσβοΠώς ενδεχομένως η συγκομιδή της ελιάς επηρέασε την έξαρση του κορωνοϊού σε Φωκίδα, Μεσσηνία, Λέσβο, Κρήτη

Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων.

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές (Κρήτη, Φωκίδα, Μεσσηνία, Μυτιλήνη) να σχετίζεται με τη συγκομιδή της ελιάς.

Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εκθετική αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες covid αλλά και ΜΕΘ, δεδομένου ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση συμμετείχαν, εκτός της κ. Παπαευαγγέλου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν εμφανίστηκε στην ενημέρωση, καθότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύσκεψη των λοιμοξιωλόγων, με τις ανακοινώσεις για τα Δημοτικά Σχολεία να γίνονται αύριο, όπως ανακοινώθηκε.