Τηλεδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου


Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου του 2020 σε συνέχεια των θεσμοθετημένων συναντήσεων μας, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ  ΛΕΣΒΟΥ είχαν την χαρά και την τιμή να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιά Ευάγγελο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναπτύχθηκε ένας εξαιρετικά εποικοδομητικός διάλογος με τον κύριο Μυρσινιά, ώστε να μας ενημερώσει σχετικά με τα τεκταινόμενα του Επιμελητηρίου αλλά και για τις επικείμενες δράσεις που έπονται. Συζητήσαμε για δομικά ζητήματα του θεσμού αλλά και για την ιστορική διαδρομή του εξετάζοντας το οικονομικό κοινωνικό και επαγγελματικό αντίκτυπο των επιμελητηρίων στην κοινωνία των πολιτών.

Η θεματολογία της συζήτησής μας εμπεριείχε την ανάκαμψη του εμπορίου και του τουρισμού σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Θίξαμε φυσικά τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας αλλά και των υπόλοιπων νησιών του Βόρειο-Ανατολικού Αιγαίου αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη για την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 17% όπως και το μεταναστευτικό ζήτημα. Η διαχείριση αλλά και η έκβαση της πανδημίας δεν θα μπορούσε να εκλείπει από την θεματολογία της συνάντησης τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Από πλευράς μας θέσαμε ερωτήσεις και εκφράσαμε τις σκέψεις μας για την ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας αλλά και για την σύνδεση και την  συνεργασία του επιμελητηρίου Λέσβου με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάτι που αποτελεί διαχρονική θέση της οργάνωσής μας. Στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η χώρα σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο με την κρίση της πανδημίας είναι επιβεβλημένη ανάγκη οι οργανώσεις μας να μη μένουν στάσιμες. Θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον κ Μυρσινιά για τον χρόνο του αλλά και για τον διεξοδικό διάλογο που αναπτύχθηκε

Ως νομαρχιακή επιτροπή δεσμευόμαστε με υπευθυνότητα να συνεχίσουμε τις δράσεις μας με ουσιαστικές παρεμβάσεις και ρεαλιστικές προτάσεις που μετουσιώνονται σε λύσεις σε ζητήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της επικράτειας.

Εκ γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΛΕΣΒΟΥ.