Λέσβος: Σύσκεψη….των ΜΚΟ και των εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Μεταναστευτικό


Ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτώβρη η συζήτηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα  Εργαζομένων σε Δομές και Υπηρεσίες στο Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους στο προσφυγικό και ιδιαίτερα από τον χώρο των ΜΚΟ.

Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση ενώ εκφράστηκαν από τους παρευρισκόμενους, προβληματισμοί για την εργασιακή καθημερινότητά τους. Μια καθημερινότητα χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, με ανασφάλεια και αβεβαιότητα, μηνιαίες συμβάσεις, υπερωρίες, αποξένωση και πίεση στην περίπτωση της τηλεργασίας.

Ακούστηκαν μαρτυρίες για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν εγκλωβισμένοι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας. Αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες τόσο της τωρινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων στο θέμα αυτό και επισημάνθηκε η μόνη δίκαιη λύση, ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και την χώρα προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.

Τονίστηκε απ' όλους η ανάγκη συνεχούς παρέμβασής μας στους εργασιακούς χώρους, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Η ζωτική σημασία που έχουν την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας τα επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας, επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και χώρων εργασίας κατάλληλα διαμορφωμένων.

Τέλος εκφράστηκε απ' όλους, όλο το επόμενο διάστημα να είμαστε σε ετοιμότητα, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και μέσα από την συλλογική μας δράση και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, να αναδείξουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και να παλέψουμε για να τις ανατρέψουμε.