Την αναβάθμιση του Π.Κ της Καλλονής σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ΄ Τάξης ζητά από τον Μ. Χρυσοχοΐδη ο Τ. Βερρος


Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Καλλονής σε Πυροσβεστική Υπηρεσίας Δ΄ Τάξης, στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης της Λειτουργίας των Υπηρεσιών του Σώματος.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με έδρα την Καλλονή, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι απομακρυσμένος από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες τα πάσης φύσης διοικητικά κέντρα. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο του νησιού, φιλοξενώντας εντός των ορίων του τόσο το μεγαλύτερο κομμάτι της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής -με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για ατυχήματα που προκαλούν εστίες φωτιάς σε βοσκοτόπους- όσο και τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις. Παράλληλα είναι γενικά γνωστό, ότι φιλοξενεί τις πιο χαρακτηριστικές τουριστικές τοποθεσίες (Μόλυβο, Πέτρα, Ερεσό) και κατά τους θερινούς μήνες, προσελκύει σημαντικό αριθμό παραθεριστών», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου προς τον Υπουργό.

Στην επιστολή του ο κ. Βέρρος ζητά την υποβοήθηση της Πολιτείας στο θέμα της αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς «μία τέτοια εξέλιξη, εκτός του ότι θα εμπέδωνε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα εξυπηρετούσε ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο τους δημότες της Δυτικής Λέσβου, οι οποίοι καλούνται να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ακόμα και για τις απλές διεκπεραιώσεις από το γραφείο Πυρασφάλειας που βρίσκεται αποκλειστικά στη Μυτιλήνη. Ενώ –καταλήγει- θα ενίσχυε την επιχειρησιακή δυνατότητα του νησιού και θα έδινε και μία ανάσα θεωρώ στην ίδια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης που είναι επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια».