Και επίσημα νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν



Τέλος παίρνει το θρίλερ με την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ. Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν είναι αυτός που θα ανέβει τα σκαλιά του Λευκού Οίκου.

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Τζο Μπάιντεν, καθώς εξασφαλίζει 273 εκλέκτορες, σύμφωνα με όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και το ινστιτούτο Edison Research.

Σύμφωνα με τις προβολές του Edison Research και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, περιλαμβανομένου του CNN και του NBC, ο Μπάιντεν θα εξασφαλίσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί o 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 96% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,6%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research γεγονός που φέρνε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στο Λευκό Οίκο. 

Κερδίζοντας την Πενσιλβάνια που είναι και η γενέτειρά του εξασφαλίζει 20 εκλέκτορες και την προεδρία των ΗΠΑ.  

Στην πολιτεία της Αριζόνα, με καταμετρημένο το 97% των εκτιμώμενων ψήφων μέχρι τώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,9% των ψήφων και ο Τζο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.


Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία που εκλέγεται πρόεδρος, καθώς είναι 78 ετών. Να σημειωθεί ότι διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. 


Σύμφωνα με το CNN Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει στους πολίτες απόψε. Από την άλλη η Καμάλα Χάρις θα είναι η πρώτη γυναικά αντιπρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρώτος πρόεδρος από το 1992 που χαίνει δεύτερη τετραετία. Σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ) πάντως έφτασε στο κλαμπ του γκολφ στο Στέρλινγκ, στη Βιρτζίνια, στην πρώτη έξοδό του από την ημέρα των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθησαν την Τρίτη

Πηγή newsit.gr