Επέτειος Πολυτεχνείου: Η υπεύθυνη στάση του εργατικού κέντρου Λέσβου


Να μην πραγματοποιηθούν φέτος πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου αποφάσισε το Εργατικό κέντρο Λέσβου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοιου στο νησί μας.

Η ανακοίνωση:

Η 17η Νοέμβρη είναι φέτος, όπως και κάθε χρόνο, μέρα μνήμης αλλά κυρίως μάχης για την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είναι μέρα που θα ακουστούν δυνατά τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του λαού μας.

Ειδικά σήμερα, που οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας εντείνονται, με την Τουρκία- σύμμαχο στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ- να αμφισβητεί εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ, που κάθε χρόνο δίνονται εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς από την χώρα μας.

Είναι ανάγκη να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ", που ενέπνευσε χιλιάδες λαού το Νοέμβρη του 1973.

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spots, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Όσο και να λυσσάξουν οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους, περί μη εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου λόγω των συνθηκών της καραντίνας, γνωρίζουμε ότι δεν τους ενοχλεί οποιαδήποτε συγκέντρωση ή εκδήλωση προγραμματίσουν τα ταξικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα ή φοιτητικοί σύλλογοι.

Αποδείξαμε και με τις συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς έξι μήνες πριν, ότι μπορούμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντιθέτως η Κυβέρνηση είναι που δεν τα ακολουθεί, στριμώχνοντας ασφυκτικά καθημερινά εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυξάνοντας το όριο των μαθητών ανά τάξη στα σχολεία, αφήνοντας ανοχύρωτο το χώρο της Υγείας με τις χιλιάδες ελλείψεις του, και τόσα άλλα.

Το μόνο που τους ενοχλεί, είναι τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα!