Δημοκρατική Μυτιλήνη: «Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει το θεσμό των Κοινοτήτων σε επίπεδο τοπικών «τοποτηρητών» της»

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, κατά την οποία θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

Στη συνεδρίαση αυτή για το τόσο σημαντικό θέμα του τεχνικού προγράμματος για τον επόμενο χρόνο δεν δίνεται η δυνατότητα στις Κοινότητες να καταθέσουν προτάσεις, να συζητήσουν ουσιαστικά, ούτε καν να ψηφίσουν όπως ο νόμος ορίζει σε ότι τις αφορά και μάλιστα θέτοντας θέμα ακυρότητας των αποφάσεων εφόσον αυτό δεν συμβαίνει. Με το πρόσχημα της πανδημίας του κορονοϊού υποτιμούνται βασικές δημοκρατικές αρχές και κατακτήσεις της κοινωνίας των πολιτών. Κι αυτό όταν η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει οι δημοκρατικές διαδικασίες να λειτουργούν. Εφόσον βέβαια το Προεδρείο του Συμβουλίου και η Δημοτική Αρχή κάτι τέτοιο θα το ήθελαν.

Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει το θεσμό των Κοινοτήτων σε επίπεδο τοπικών «τοποτηρητών» της. Αλλά ακόμα κι αυτό συμβαίνει όταν οι Πρόεδροι συμφωνούν με την πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Δημοτική Αρχή «τιμωρεί» τις Κοινότητες σε μηδενικές σχέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην περίπτωση της Κοινότητας Μυτιλήνης ας σημειωθεί ότι για μεγάλα προγραμματιζόμενα έργα όπως η κατά διαστήματα εδώ και χρόνια υπόθεση της επισκευής του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης, εκλεγμένοι απευθείας από το λαό με την ψήφο χιλιάδων Μυτιληνιών, ενημερώνονται για το σχεδιασμό ενίοτε και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης από τα μέσα ενημέρωσης!

Να μην αναφερθούμε σε σημαντικά έργα που είχαν ενταχθεί μάλιστα στο υπό…. ολοκλήρωση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όπως η διαχείριση του ιστορικού κέντρου, έχει παραπεμφθεί στις καλένδες για άγνωστους λόγους. Μαζί με την προοπτική ενοικίασης χώρου για τη λειτουργία της Κοινότητας Μυτιλήνης στο κέντρο της πόλης που και αυτή... αγνοείται!

Δεδομένων όλων των παραπάνω, οι αιρετοί Σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης», καταγγέλλουν στο λαό του Δήμου Μυτιλήνης τη Δημοτική Αρχή Κύτελη. Καλούν τις δημοκρατικές παρατάξεις του Δήμου και των Κοινοτήτων σε συστράτευση για την προστασία του θεσμού από τις αντιδημοκρατικές αυθαιρεσίες,