9 τα σημερινά κρούσματα κορονοιου στην Λέσβο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥΜεγάλη μείωση στον αριθμό κρουσμάτων κορονοιου σήμερα στην Λέσβο.

Μείωση στον αριθμό των θετικών κρουσμάτων κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 9 νεα κρούσματα κορονοιου χωρίς να αναφέρονται ως συρροές η από τα ΚΥΤ.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται 31 ασθενείς με κορονοϊό ενώ στην ΜΕΘ 2 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συνολικά στην Λέσβο από την 1η Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 575 νέα κρούσματα κορονοϊού. 

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαζικά τεστ και πάντα τα κρούσματα της Δευτέρας είναι μειωμένα.

Αναλυτικά:

Ογδόντα τέσσερις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ώρο, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει στους 1.714. 1.388 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 11 εισαγόμενα, και συνολικά 93.006. 549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και το 81,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημείωση: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση να μεγαλώνει η λίστα με τους συμπολίτες που χάνουν τη μάχη με τον ιό. Κόντα στα 1.000 και πλέον τα ημερήσια κρούσματα. Κατά εννέα αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι από χθες και κατά δώδεκα εκείνοι που εξήλθαν από τις κλίνες ΜΕΘ.