Βασιλακόπουλος: Απειλή οι αρνητές του εμβολίου, κίνδυνος για 3ο κύμα τα Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Για την κρισιμότητα της κατάστασης μίλησαν στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και η Βαρβάρα Ανεμοδουρά, Mέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου, επισημαίνοντας και οι δύο ότι θα πρέπει να γίνει σταδιακή άρση του lockdown ώστε να συγκρατήσουμε την αυξητική πορεία των κρουσμάτων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η ένταση της πανδημίας εξαρτάται από το ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν, και πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικό το άνοιγμα της εστίασης και άλλο το άνοιγμα των κλαμπ όπου συνωστίζονται νέοι και η διασπορά είναι πολύ μεγάλη. «Αν υπάρξει πλήρη άρση του lockdown τότε το τρίτο κύμα της πανδημίας θα έρθει στη χώρα μας πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε φυσιολογικά μέχρι να έρθει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Η κα Ανεμοδουρά από την πλευρά της ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα δεν πηγαίνουν στα νοσοκομεία αλλά με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών τους μένουν σπίτι και έτσι δεν επιβαρύνουν τα νοσοκομεία.

Πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει άρση του lockdown θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την κατάσταση και να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση των διασωληνωμένων.