25η Νοεμβρίου- Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών- Το μήνυμα της αντιδημάρχου Δήμητρας Αλεξανδρή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχτηκε ως Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. 

Η βία κατά των γυναικών, όπως και κάθε μορφής βία, είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει χώρες, εισοδήματα και κοινωνικές τάξεις.

Καμία οικονομική κρίση ούτε πανδημία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κακοποίηση των γυναικών.

Στόχος μας είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να μην χρειάζεται πια να υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα καταδίκης της.

Μέχρι να το καταφέρουμε αυτό προτρέπουμε καμία γυναίκα, θύμα οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης, να  μην μείνει σιωπηλή.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Μυτιλήνης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υποστήριξης των γυναικών αυτών, καθώς επίσης και εκείνων που αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις (ανεργία, φτώχεια, μονογονεϊκή οικογένεια, αναπηρία κ.τ.λ), υλοποιεί τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, με εξασφαλισμένους πόρους για την συνέχιση λειτουργίας της Δομής, έως και το Σεπτέμβριο του 2023.

Εάν είστε θύμα κακοποίησης, αναζητήστε βοήθεια..

 

· Καλέστε στο 100 ή στείλτε γραπτό μήνυμα (SMS) στο 100, αναγράφοντας: Ακριβή διεύθυνση,  Ονοματεπώνυμο, Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το σύζυγό μου»). Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).

 

· Για αίτημα φιλοξενίας στον Ξενώνα του Δήμου Μυτιλήνης, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και κατευθύνσεις / οδηγίες, τηλεφωνήστε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης, στο 22510-34470.

· Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό σας όλη την αλήθεια.

 

· Υποβάλλετε δωρεάν μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.               

 

· Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) ή επικοινωνήστε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση sos15900@isotita.gr , της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία στον ξενώνα.

Μένουμε Σπίτι … αλλά δεν μένουμε σιωπηλές!

Γίνε η δύναμή σου!


Η Αντιδήμαρχος,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ