ΕΟΔΥ: 10 κρούσματα κορονοιου σήμερα στην Λέσβο- Μεγάλη η διασπορά του ιού στο νησί μας


10 νέα κρούσματα κορονοιου ανακοίνωσε σήμερα για την Λέσβο ο ΕΟΔΥ

Όλα είναι ορφανά κρούσματα χωρίς να αναφέρονται ως συρροές.

Έτσι Σάββατο και Κυριακή έχουμε εκτίναξη των κρουσμάτων με 24 νέα κρούσματα κορονοιου στο νησί μας.


Σοβαρό το πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού

Σοβαρό είναι το πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού με επίκεντρο τη Μυτιλήνη κυρίως σε νέα ηλικιακά άτομα αλλά και σε αστυνομικούς που υπηρετούν στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ  ή έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Μάλιστα ένας αστυνομικός βρίσκεται σε καραντίνα σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα της Μυτιλήνης για την οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες αν έχει γίνει απολύμανση.

Για σήμερα Κυριακή τα θετικά περιστατικά στον κορονοϊό πλησιάζουν τα 10 και αυτός ο αριθμός σε συνδυασμό με την «έκρηξη» κρουσμάτων χθες Σάββατο και την Παρασκευή, τροφοδοτεί την εκτίμηση για πολλές δεκάδες φορείς του ιού στην κοινωνία της Μυτιλήνης που τον μεταδίδουν χωρίς ενδεχομένως να το γνωρίζουν.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα  των ΝΕΩΝ της ΛΕΣΒΟΥ που μέσα από τα ρεπορτάζ τους στο καθημερινό φύλλο και στη σχολιογραφία τους έχουν κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις μεταναστών προς τη Μυτιλήνη όσο και για υποεκτίμηση της κατάστασης του τόπου μας από την Αθήνα. Και αυτό προφανώς έγινε γιατί δεν μπορούσαν να κρατήσουν σε περιορισμό τους αλλοδαπούς, υποβίβασαν λοιπόν τη Λέσβο στο κίτρινο από το πορτοκαλί την περασμένη Δευτέρα για τα κυκλοφορούν ελεύθεροι (καθώς με πορτοκαλί οι μετακινήσεις χιλιάδων μεταναστών προς τη Μυτιλήνη το προηγούμενο διάστημα γινόταν κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων) και να ποια είναι η συνέπεια για τον τόπο μας.

Δικαιώνεται επίσης για την υπεύθυνη  στάση της η Επιτροπή για τον κορονοϊό που συστάθηκε στον Δήμο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Φραντζέσκος, ο γιατρός και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας (ως μέλος της Επιτροπής) Δημήτρης Βαρβαγιάννης, και ο Μάκης Αξιώτης όπως και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Αλεξίου που είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στον υποβιβασμό κινδύνου για τη Λέσβο και μάλιστα ήταν οι πρώτοι που ζητούσαν μέτρα προστασίας εκφράζοντας την ανησυχία τους μετά τους εμπρησμούς στο ΚΥΤ Μόριας.

Η παραπάνω Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα ώστε να εκτιμήσει τη σοβαρή κατάσταση και να κάνει εισηγήσεις στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

Τα κρούσματα σήμερα Κυριακή στην Ελλάδα είναι 1.678 ενώ την περασμένη Κυριακή ήταν 790 και αυτό δείχνει πως από μέρα σε μέρα εκτινάσσεται η εξάπλωση της πανδημίας.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου