Ο ΕΟΔΥ και τα κλιμάκια του άφησαν την Λέσβο στο έλεος του κορονοιου- Που είναι τα Rapid τεστ;

Γράφει ο Γεώργιος Στεφάνου (Δημοσιογράφος- Δ/ντης LesvosPost.com)

Τις τελευταίες ημέρες αν και ο ΕΟΔΥ επιλεγεί την δίκια του ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουμε πολλά κρούσματα κορονοιου και σε σχέση με το μεταναστευτικό αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό.

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει επιλεκτικά τα κρούσματα κορονοιου στην Λέσβο μετά και την υποβάθμιση του νησιού από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2 και φυσικά την μερική χαλάρωση των μέτρων..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε 563 ανέρχεται ο συνολικος αριθμός των κρουσμάτων, στη Λέσβο, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη εξάπλωσης της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο. Σημειώνεται επισης ότι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στο νησί μας είναι 13

Η Λέσβος στο σύνολο κρουσμάτων στην χώρα έχει πέσει στην 7η θέση. Προηγούνται η Περιφέρεια Αττικής με 13.283 κρούσματα και 256 θανάτους, η Θεσσαλονίκη με 3.488 κρούσματα και 91 θανάτους, η Κοζάνη με 784 κρούσματα και 23 θανάτους, η Λάρισα με 707 κρούσματα και 14 θανάτους, η Πέλλα με 678 κρούσματα και 6 θανάτους, και τα Ιωάννινα με 655 κρούσματα και 4 θανάτους.

-Το παράδειγμα της Χίου που δεν ήρθε ποτέ στην Λέσβο

Όταν κάηκε το ΚΥΤ της Μοριας και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον προσωρινό καταυλισμό του Καρα Τεπε η κυβέρνηση με γρήγορες κινήσεις παρέλαβε πάνω από 200.000 Rapid Test για τον Κορονοιου για όλη την Ελλάδα.

Τότε μάλιστα τα πρώτα τεστ ήρθαν με ειδική πτήση στο νησί μας μαζί με κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τα γνωστά βανακια..

Ποτέ δεν μάθαμε πόσα τεστ δόθηκαν συνολικά στο νησί της Λέσβου και πόσα έχουν γίνει έως τώρα και στον ντόπιο πληθυσμό αλλά και στους μετανάστες, όπως και ποτέ τα ειδικά βανακια δεν πραγματοποίησαν ελέγχους στον ντόπιο πληθυσμό παρα μόνο στους μετανάστες με τα γνωστά αποτελέσματα των πολλών θετικών κρουσμάτων τότε στην αρχή λειτουργιάς της προσωρινής δομής, αλλά και σε πολίτες που είχαν συμπτώματα κορονοιου και πήγαιναν από μόνοι τους στα Κέντρα Υγείας η στο Βοστανειο.

Κατά καιρούς μας ήρθαν ενημερώσεις (δελτία τύπου) από το νοσοκομείο Μυτιλήνης ότι παραδόθηκαν γρήγορα τεστ σε κάποια κέντρα υγείας του νησιού όπως φυσικά και στο Βοστανειο..

Στην Χίο μετά από αίτημα του υπουργού μετανάστευσης και βουλευτή Χίου Νοτη Μηταρακη τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ στην κεντρική πλατεία του νησιού προκειμένου να διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στους πολίτες.

Tα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει μια μικρή διασπορά ανάμεσα στον πληθυσμό της Χίου αν και τα δείγματα δεν είναι ακόμα αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού..

Στην Λέσβο πάλι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εξαφανίστηκαν εδώ και καιρό αφήνοντας το νησί μας και τους κατοίκους απροστάτευτους στο έλεος του κορονοιου..

Η επιτροπή πανδημίας του δήμου Μυτιλήνης έχει να βγάλει ενημέρωση πάρα πολύ καιρό την ώρα που τα κρούσματα σε πολίτες, σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλα και σε εργαζομένους στο ΚΥΤ έρχονται το ένα μετα το άλλο

Γιατί η επιτροπή πανδημίας του δήμου Μυτιλήνης εξαφανίστηκε?

Γιατί δεν διενεργήθηκαν πoτε τα γρήγορα τεστ δωρεάν στον ντόπιο πληθυσμό?

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να κατέβουμε επίπεδο στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας ενώ μέσα σε 4 μέρες, είχαμε στις 21/10 6 νέα κρούσματα στις 22/10 17 νέα κρούσματα και στις 24/10 5 νέα θετικά κρούσματα,; Δηλαδή μέσα σε διάστημα 4 ημερών είχαμε συνολικά 28 νέα κρούσματα κορονοιου είτε τα λεγόμενα ορφανά είτε από γνωστές συρροές.?

Ερωτήματα που… μένουν αναπάντητα…  και αφήνουν τους πολίτες απροστάτευτους από την πανδημία.