Παλεύουν με τις λάσπες πρόσφυγες και μετανάστες στο Μαυροβούνι (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)

 

Σειρά από προβλήματα δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Λέσβο, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στον προσφυγικό «προσωρινό» καταυλισμό του Καρα Τεπε.

Οι εικόνες που είδαν το «φως» της δημοσιότητα αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στην νέα δομή… και δυστυχώς ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά.

Με τις λάσπες παλεύουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας. Η επιδείνωση του καιρού έχει γίνει εχθρός της διαβίωσης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να περάσουν τη νύχτα σε πλημμυρισμένες σκηνές

Γυναίκες και μικρά παιδά αναζήτησαν καταφύγιο σε άλλες σκηνές ενώ οι εργαζόμενοι στο καμπ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν την κατάσταση.

Η βροχή μετέτρεψε το κέντρο φιλοξενίας σε λασπότοπο με τους ενήλικες και τα παιδιά να προσπαθούν να προστατευτούν με πλαστικές σακούλες.

Φυσικά μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχουν και οι εκατοντάδες θετικοί στον κορονοιο μετανάστες.. με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγείας τους αλλά φυσικά και για την υγεία υπαλλήλων, αστυνομικών και ντόπιων κατοίκων του νησιού.. 

Δείτε τις απίστευτες εικόνες στον καταυλισμό