Αποκλειστικό: Στην Λέσβο η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller- Ικανοποιημένη δήλωσε από τον καταυλισμό στο Μαυροβουνι

 

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller προκειμένου να δει από κοντά τον προσωρινό καταυλισμό στο Μαυροβουνι μετά τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Η κ. Πρέσβης στις πρώτες δηλώσεις της μέσα από τον καταυλισμό στο Μαυροβουνι σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες δήλωσε εντυπωσιασμένη με την ταχύτητα που η ελληνική κυβέρνηση έστησε τον καταυλισμό και σχολίασε θετικά το έργο του ΕΟΔΥ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του COVID.

Η περιοδεία της συνεχίζεται ενώ πιθανών θα έχει συναντήσεις και με αυτοδιοικητικούς του νησιού

Ας σημειωθεί ότι η Αυστρία συνέδραμε με την αποστολή 55 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας όπως και 400 πλήρως εξοπλισμένα καταλύματα για 2.000 άτομα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ μετά την ελληνική έκκληση για βοήθεια.

Ενώ διατέθηκαν, επιπλέον, ένας γιατρός και δέκα νοσηλευτές από τον αυστριακό Ομοσπονδιακό Στρατό

Στα προσφερόμενα είδη, τα οποία αποδέχτηκε η Ελλάδα από την Αυστρία μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκδηλώθηκε στη Μόρια της Λέσβου, συμπεριλαμβάνονται τα εξής (σε παρένθεση οι ποσότητές τους):

– Φουσκωτά στρώματα (2.700)

– Σεντόνια (2.700 σετ κλινοσκεπασμάτων)

– Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες (2.700 – φουσκωτά μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες)

– Σκηνές (400, οι 200 τύπου 1 & 200 τύπου 2)

– Κουβέρτες (7.400)

– Σετ ειδών υγιεινής υπό τα Πρότυπα IFRC (2.000)

– Σετ φωτισμού για τις σκηνές (400)

– Ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης για σκηνές (200).