Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές- Κρούσμα κορονοιου σε συνταξιούχο στην Μυτιλήνη με πολλές επαφές

 

Ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού σε συνταξιούχο από τα νοτιόχωρα της Μυτιλήνης έχει τροφοδοτήσει την ανησυχία των υγειονομικών Αρχών λόγω του μεγάλου κύκλου επαφών που δήλωσε ο ίδιος ότι είχε (τουλάχιστον 15 άτομα) στον περίγυρο του.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση ως προς την επαφή που του μετέδωσε τον ιό ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση.

Την ίδια ώρα, μετά τα 5 κρούσματα στην τοπική αστυνομία και συγκεκριμένα σε στελέχη που υπηρετούν στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, θετικό στον κορονοϊό διαπιστώθηκε και στέλεχος της FRONTEX (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή) που υπηρετεί στη Μυτιλήνη.

Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 2 νέα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί τις τελευταίες ώρες σε μετανάστες που ελέγχτηκαν όταν παρουσίασαν πυρετό.

πηγή: εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν αρκετά άτομα θετικά στον κορονοϊό τόσο στην αστυνομία όσο και στην σχολική κοινότητα. Ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα καταγράφηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αρχικά δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στον Καρά Τεπέ και η εκπαιδευτικός σύζυγος του ενός, με αποτέλεσμα να κλείσει ο παιδικός σταθμός Καλλονής, ενώ από την ιχνηλάτηση των επαφών εντοπίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί και ένας συνοριοφύλακας, θετικοί στον κορονοϊό.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μαθητής της α’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου, μετά από ιχνηλάτηση καθώς είχε βγει θετική η μητέρα του. Το τμήμα στο οποίο φοιτούσε έκλεισε την Παρασκευή όπου και έγινε απολύμανση, ενώ θετικός στον covid-19 βρέθηκε και μαθητής του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, μετά από ιχνηλάτηση που έγινε στο σχολείο καθώς είχε βρεθεί θετική μια καθηγήτρια. Τα τμήματα στα οποία είχε διδάξει η εκπαιδευτικός είχαν κλείσει από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε θετική η εκπαιδευτικός και τα μαθήματα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ