Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας: Τι πρέπει να προσέχουμε

 

Από την Πέμπτη ισχύει το χειμερινό τμήμα όσον αφορά τις ώρες κοινής ησυχίας. Οι κατηγορίες που προκαλούν πρόβλημα.

Από την περασμένη Πέμπτη, την πρώτη ημέρα δηλαδή του Οκτωβρίου, έχουν αλλάξει όπως κάθε χρόνο, οι ώρες κοινής ησυχίας.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της, πλέον ισχύει η χειμερινή περίοδος. Κάτι που σημαίνει οτι μετατίθεται κατά μισή ώρα το μεσημέρι και κατά μία ώρα το βράδυ.

Συγκεκριμένα πλέον ισχύει το 15:30 έως 17:30 και το 22:00 έως τις 7:30. Το καλοκαίρι οι αντίστοιχες ώρες είναι 15:00-17:30 και 23:00 έως 7:00.

 

Κατά τις ώρες αυτές απαγορεύονται

Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών