Ευρεία σύσκεψη στην ΝΔ για την νέα δομή στην Λέσβο

Η πρόσκληση για τη χθεσινή σύσκεψη με μοναδικό θέμα το μεταναστευτικό στη Λέσβο

Ευρεία κομματική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στις 5 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου , με τη συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και μοναδικό θέμα “Νέα πολιτική για τη μετανάστευση αλλάζουμε σελίδα με σταθερά βήματα”.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν τοπικά κομματικά στελέχη, στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών παραγωγικών φορέων της Λέσβου και αποφάσισαν ότι τα τοπικά στελέχη της ΝΔ εγκαταλείπουν την αδιέξοδη λογική του “καμία δομή” και στηρίζουν την επιλογή θέσης για νέα δομή προκειμένου να κλείσει ο προσωρινός καταυλισμός του Καρά Τεπέ.

 Αυτό που τονίσθηκε πολλές φορές ήταν ότι αυτή ήταν εξαρχής η θέση και η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για δημιουργία μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής, κλείσιμο όλων των άλλων δομών, φύλαξη των συνόρων, αποσυμφόρηση . Επίσης όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο πληθυσμός στη δομή του Καρά Τεπέ θα έχει μειωθεί στις 6.500 .

 Η χθεσινή σύσκεψη δεδομένης της σύνθεσης των συμμετεχόντων μεταξύ των οποίων η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στρατής Κυρατζής, η δημοτική σύμβουλος Έφη Γιαννάκα κ.α στέλνει πολλαπλά μηνύματα και με πολλούς αποδέκτες καθώς καλούνται όσοι ανήκουν στο χώρο της ΝΔ ν’ ακολουθήσουν μια ενιαία γραμμή όσο αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου / Πελλη Γιακουμή