Με επιτυχία οι αγώνες ποδηλασίας στο Απολιθωμένο δάσος


ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ‘PETRIFIED FOREST ADVENTURE MTB’

Γέμισε το Σίγρι την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 με αθλητές όλων το ηλικιών οι οποίοι συμμετείχαν στον ποδηλατικό αγώνα ‘’PETRIFIED FOREST ADVENTURE MTB’’. Οι αγώνες δημιούργησαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα δίνοντας την ευκαιρία σους αθλητές να χαρούν την ποδηλασία στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης και να απολαύσουν μια υπέροχη εμπειρία στις ακτές της Δυτικής Λέσβου.

Ο αγώνας διοργανώθηκε στα πλαίσια των προσπαθειών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου και ιδιαίτερα την καθιέρωση του νησιού ως ιδανικού προορισμού για την πραγματοποίηση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στη Λεσβιακή φύση.Ο αγώνας οργανώθηκε με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου) και την τεχνική υποστήριξη από την «LESVOS RIDE».

Η εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα ‘’PETRIFIED FOREST ADVENTURE MTB’’ δόθηκε από την είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κατά ομάδες αθλητών, τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα σε μία διαδρομή 25 χλμ.

Οι αθλητές διέσχισαν την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, πέρασαν μέσα από τα εντυπωσιακά ηφαιστειογενή τοπία, πέρασαν δίπλα από απολιθωματοφόρες θέσεις με ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών αλλά και εντυπωσιακούς ηφαιστειακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου.

Ειδικότερα οι αθλητές διέσχισαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας, φτάνοντας μέχρι την περιοχή του Τσιχλιώντα και επιστρέφοντας διέσχισαν και πάλι το Πάρκο Απολιθωμένο Δάσος Πλάκας για να καταλήξουν ξανά στο Μουσείο.

Στον τερματισμό, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στήθηκε στη συνέχεια ένα μικρό πάρτυ για τους αθλητές, με γευστικά εδέσματα και τοπική μπύρα “NISSIOPI” προσφορά του Sigri Brewery.

 

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής όπου αναδείχθηκαν οι αθλητές:

στην κατηγορία Junior αναδείχθηκε πρώτος ο Γιαννίκος Πρόδρομος.

στην κατηγορία FS Men πρώτος κατατάχθηκε ο Νάστας Δαμιανός.

στην κατηγορία FS  Master πρώτος κατατάχθηκε ο Λασκαρίδης Ιγνάτης.

στην κατηγορία Women νικήτρια αναδείχθηκε η Ζούρου Αφροδίτη.

στην κατηγορία E-Bikes πρώτος κατατάχθηκε ο Αναγνώστου Στρατής.

στην κατηγορία ΗT Men πρώτος κατατάχθηκε ο Αλεξίου Δημήτρης.

στην κατηγορία ΗΤ  Master πρώτος κατατάχθηκε ο Dror Pekatch.

στους HT Veteran πρώτος κατατάχθηκε ο Λαϊνάς Κώστας.

Πρώτος στα γενικά αποτελέσματα αναδείχθηκε ο Dror Pekatch, ο οποίος είναι πρωταθλητής και προπονητής ποδηλασίας με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.