Παράνομη αλιεία με επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ''Χρυσή Άμμος'' Μανταμάδου Λέσβου

 

Σύλληψη ημεδαπών για παράνομη αλιεία και απείθεια στη Λέσβο

Δύο ημεδαποί ηλικίας 57 και 32 ετών συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες στο λιμένα Σκάλας Νέων Κυδωνιών Λέσβου, για παράνομη αλιεία και για απείθεια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στη θαλάσσια περιοχή ''Χρυσή Άμμος'' Μανταμάδου Λέσβου σε απόσταση είκοσι μέτρων από την ακτή, να διενεργούν παράνομη αλιεία με επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ιδιοκτησίας του 57χρονου, με χρήση διχτυών και δύτη που χρησιμοποιούσε ψαροντούφεκο. Οι ανωτέρω, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις  από τα στελέχη του Γραφείου Αλιείας προκειμένου να πλησιάσουν στην ακτή ώστε να διενεργηθεί έλεγχος, δεν διέκοψαν την δραστηριότητά τους ποντίζοντας παράλληλα εντός της θάλασσας μία σακούλα κίτρινου χρώματος και ένα σακί λευκού χρώματος, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, προσπαθώντας να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ο 57χρονος και ο 32χρονος ακινητοποιήθηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή και ακολούθως συνελήφθησαν. Επιπρόσθετα, στέλεχος του Γραφείου Αλιείας, βούτηξε στο σημείο όπου πρωτύτερα ποντίστηκαν η σακούλα και το σακί και τα ανέλκυσε, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για περιεχόμενο με λευκή ουσία με έντονη οσμή, μια φιάλη αυτόνομης κατάδυσης με ρυθμιστή πλευστότητας, καθώς και ένα ψαροντούφεκο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα, κινήθηκε η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η σακούλα με την λευκή ουσία πρόκειται να αποσταλεί στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης προς εξέταση.