Η απάντηση του επιχειρηματία στον διασυρμό του... για τον "ξυλοδαρμό" της φοιτήτριας στην Μυτιλήνη



Έως τώρα ακούσαμε πράγματα και θαματα για τον ξυλοδαρμό φοιτήτριας από επιχειρηματία της Μυτιλήνης στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.

Μέχρι ανακοινώσεις από πολιτικά κόμματα είχαμε, καταδίκες, βρισιές, αναλυτικά αποκλειστικά ρεπορτάζ , χαρακτηρισμούς....κτλ. 

Καταδίκασαν δηλαδή κάποιον χωρίς να ξέρουν την δική του εκδοχή.

Φυσικά δεν είχαμε ακούσει την εκδοχή τού επιχειρηματία η οποία έρχεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Παναγιώτη Τσακίρη.

Η δήλωση του:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δ. ΤΣΑΚΥΡΗ

Απ το Δικηγορικό μας γραφείο , για λογαριασμό του πελάτη εντολέα μου ο οποίος φέρεται στις 16-10-2020 να τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της σωματικής βλάβης, έχω την εντολή λόγω της διάστασης που πήρε το θέμα στην τοπική κοινωνία να προβώ για λογαριασμό του στην ακόλουθη δήλωση:

" Επί των κατηγοριών που μου αποδίδονται αρνούμαι αυτές παντελώς και δεν προκάλεσα καμία σωματική βλάβη ούτε τέλεσα κάποια αξιόποινη πράξη.

Μερικοί τιμητές της δικαιοσύνης και της αλήθειας, καταργώντας το ιερό τεκμήριο της αθωότητας και καταστρατηγώντας το ρόλο της δικαιοσύνης, έσπευσαν να με φωτογραφίσουν και να με διασύρουν στη μικρή κοινωνία της Μυτιλήνης προσβάλοντας την τιμή και την υπόληψή μου. Μια τιμή για την οποία έχω δώσει δείγματα γραφής ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως ενεργό μέλος αυτής της πόλης επί δεκαετίες.

Αποκρύφτηκε το γεγονός πως κι εγώ κατέθεσα μήνυση για εξύβριση, έργω και λόγω, απόπειρα σωματικής βλάβης, απόπειρα παραβίασης των προσωπικών μου δεδομένων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Για το λόγο αυτό μαζί με εμένα κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της κυρίας για τα ως άνω αδικήματα , μαζί με αυτό της ψευδής καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Η κυρία αφέθηκε ελεύθερη τα ξημερώματα της 17-10-2020. Όμως το "δικαστικό ρεπορτάζ" μερικών αυτό το απέκρυψε. 

Δικάσιμος δεν ορίστηκε, ούτε ασκήθηκε ακόμη ποινική δίωξη καθόσον η Εισαγγελική αρχή θεώρησε πως το περιστατικό χρήζει προκαταρκτικής έρευνας.

Το λόγο λοιπόν έχει η Δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποδώσει " τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και ουδείς άλλος.

Για όσους έσπευσαν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια χαρακτηρίζοντας με ναζιστή , ακροδεξιό κλπ και να απαγγείλουν το ¨ένοχος", επιφυλάσσομαι άμεσα παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Όσο για το γεγονός ότι είμαι υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις, ουδεμία τέτοια πληροφόρηση έχω απ' την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εάν κάποιοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω, οφείλει είτε η Διοίκηση της Αστυνομίας είτε η Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις για το πως εγώ ως άμεσα ενδιαφερόμενος δε γνωρίζω κάτι και το γνωρίζουν μερικοί άλλοι.

Τέλος και το κυριότερο: Δηλώνω πως εάν τεθεί σε κίνδυνο η οικογένειά μου, η ζωή μου ή η περιουσία μου εξ αιτίας του ηθικού κανιβαλισμού που δέχομαι εδώ και μέρες, θα θεωρήσω όσους με δίκασαν πριν απ" την Ελληνική Δικαιοσύνη ηθικούς αυτουργούς".

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Παναγιώτης Δ. Τσακύρης